5 Tips για εσένα που κοιμάσαι στο πλάι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 21:57

5 Tips για εσένα που κοιμάσαι στο πλάι

Θα έχεις ακούσει πολλές φορές ότι η τοποθέτηση του σώματος στο πλάι στη διάρκεια του ύπνου δεν είναι και ό,τι καλύτερο, πως προκαλεί πόνους στη μέση και πολλά τέτοια.

 

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να κοιμάσαι στο πλάι, αρκεί να προσέξεις τις λεπτομέρειες.

Σου παρουσιάζουμε 5 απλές συμβουλές, για να το κάνεις με το σωστό τρόπο και να απολαμβάνεις τον ύπνο σου χωρίς τύψεις για το σώμα σου.

1) Βεβαιώσου ότι το μαξιλάρι γεμίζει το κενό μεταξύ κεφαλιού και ωμοπλάτης

Σε διαφορετική περίπτωση, θα ξυπνήσεις νιώθοντας πιασμένη στο ύψος του λαιμού.

2) Το κεφάλι σου να βρίσκεται σε ουδέτερη στάση

Πράγμα που σημαίνει, ότι αν έχεις κάνει σωστά το πρώτο, αυτόματα το κεφάλι δεν θα τραβιέται υπερβολικά ούτε προς τα πίσω ούτε προς τα εμπρός.

3) Το μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα είναι μια καλή ιδέα

Αυτό θα βοηθήσει πολύ στην πίεση μεταξύ των γοφών αλλά και του κατώτερου επιπέδου της μέσης σου, ενώ κρατά σε ευθυγράμμιση τη σπονδυλική σου στήλη σε όλη τη διάρκεια του ύπνου σου.

4) Ξύπνημα και διάταση. Μαζί. Πάντα.

Μόλις ξυπνάς, ειδικά εσύ που κοιμάσαι στο πλάι, θα πρέπει να κάνεις διατάσεις. Τράβηξε τα χέρια σου όσο πιο ψηλά μπορείς (πάνω από το κεφάλι, με τα δάχτυλα των ποδιών σε μύτες). Είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά στη διάρκεια της ημέρας σου.

5) Μαλακό στρώμα για πάντα

Ειδικά όσοι κοιμούνται στο πλάι και έχουν σκληρό στρώμα, θα έπρεπε να σκεφτούν να το αλλάξουν. Το μαλακό στρώμα είναι πιο ανεκτικό στις καμπύλες του σώματος. Δοκίμασέ το.