Ο άνδρας που ελκύει περισσότερο τις γυναίκες...

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2016 22:20

Ο άνδρας που ελκύει περισσότερο τις γυναίκες...

Οι περισσότερες γυναίκες συμφωνούν ότι τους συγκινούν οι άνδρες που έχουν χιούμορ, καλούς τρόπους και ξέρουν πώς να τις φλερτάρουν έξυπνα.


Τι τις τραβάει στο άλλο φύλο όμως σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση; Ο άνδρας που είναι μυώδης, ελαφρώς αξύριστος, φορά κόκκινο, έχει συμμετρικά χαρακτηριστικά, μπάσα φωνή και βέβαια είναι ψηλός, είναι το απόλυτο αρσενικό. Τουλάχιστον σύμφωνα με τις μελέτες που συνδύασε το Business Insider για να απαντήσει στο ερώτημα «ποιοι άνδρες ελκύουν τις γυναίκες».

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έρευνα του UCLA, οι άνδρες που είναι πιο μυώδεις έχουν περισσότερες ερωτικές παρτενέρ, καθώς αυτό το στοιχείο ερμηνεύεται ως δείκτης μεγαλύτερων πιθανοτήτων αναπαραγωγής.

Από την άλλη, έρευνα στην Αυστραλία έδειξε ότι ο ελαφρώς αξύριστος άνδρας είναι πιο ελκυστικός, καθώς τα γένια των λίγων ημερών δείχνουν περισσότερο ανδρισμό. Σημασία έχουν όμως και τα ρούχα. Μελέτη του 2010 έδειξε ότι οι γυναίκες ελκύονται περισσότερο από εκείνους που φορούν κόκκινο.

Κι αν αυτά είναι στοιχεία που μπορεί να αλλάξει κάποιος, υπάρχουν και εκείνα στα οποία δεν μπορεί να παρέμβει. Ερευνα του πανεπιστημίου στο Νέο Μεξικό έδειξε ότι οι γυναίκες συγκινούνται από τους άνδρες που έχουν συμμετρικά χαρακτηριστικά, αλλά και έντονο σαγόνι, γιατί θεωρείται πιο αρρενωπός.

Ακόμη, το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ κατέληξε με μελέτη του ότι οι ψηλοί άνδρες έχουν μεγαλύτερη επιτυχία με τις γυναίκες και έρευνα του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν έδειξε ότι το ασθενές φύλο προτιμά εκείνους που έχουν πιο μπάσα φωνή, γιατί θεωρείται ότι μένουν αξέχαστοι.