Αναπάντεχα οφέλη που έχει το τραγούδι στην υγεία μας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016 22:48

Αναπάντεχα οφέλη που έχει το τραγούδι στην υγεία μας

Αν σας αρέσει να τραγουδάτε στο μπάνιο, συνεχίστε, γιατί όπως τονίζουν και οι ειδικοί κάνετε καλό τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική σας υγεία. 


Σύμφωνα με γερμανική έρευνα το τραγούδι ενισχύει την εκφραστικότητα, βελτιώνει την ευεξία μας και κάνει καλό στην οξυγόνωση του εγκεφάλου.

Επίσης αυξάνει την παραγωγή των αντισωμάτων που μεταξύ άλλων, προστατεύουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα από λοιμώξεις, βελτιώνει την αναπνοή, αυξάνοντας το οξυγόνο και την κυκλοφορία του αίματος.

Όσον αφορά δε τα ψυχικά οφέλη του τραγουδιού είναι πάρα πολλά. 

Ας δούμε τι διαπίστωσαν επιστήμονες των Πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και του Γιέιλ μετά απο έρευνα που έκαναν για τους τρόπους με τους οποίους το τραγούδι βοηθάει τον οργανισμό μας.

Φροντίζει την καρδιά

Το τραγούδι βελτιώνει τον καρδιακό ρυθμό και μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Μάλιστα όταν τραγουδάμε παρέα με κάποιον άλλον, συχνά συγχρονίζεται ο καρδιακός μας ρυθμός.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Αυξάνει την παραγωγή των αντισωμάτων που μεταξύ άλλων, προστατεύουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα από λοιμώξεις, ενώ βελτιώνει την αναπνοή.

Εξασκεί τον εγκέφαλο

Ενισχύει την συγκέντρωση και τη μνήμη. Διαβάζοντας παρτιτούρες βελτιώνονται οι μαθηματικές δεξιότητες μας , καθώς και άλλες γνωστικές λειτουργίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι μεγαλύτεροι μουσικοσυνθέτες είναι και μαθηματικοί.

Μας κάνει ευτυχισμένους

Το τραγούδι απελευθερώνει ενδορφίνες, με αποτέλεσμα να νιώθουμε αμέσως πιο ευτυχισμένοι. Επίσης απελευθερώνει ωκυτοκίνη, η οποία είναι ένας φυσικός τρόπος ανακούφισης από το άγχος και τα συναισθήματα της κατάθλιψης και της μοναξιάς. Έτσι αποβάλλουμε την ένταση και να κοιμόμαστε καλύτερα τα βράδια.

Χαρίζει αυτοπεποίθηση

Όταν τραγουδάμε συχνά, αλλάζει σταδιακά η στάση του σώματος μας. Στεκόμαστε πιο ίσια και νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αν μάλιστα τραγουδάμε με ομάδα, αυξάνεται η αίσθηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης, γι' αυτό είναι πιο δύσκολο να πανικοβληθεί ένας τραγουδιστής σε χορωδία.