5 εύκολες πρωινές διατάσεις που θα σε ξυπνήσουν

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 18:32

5 εύκολες πρωινές διατάσεις που θα σε ξυπνήσουν

Απλές κινήσεις που θα βοηθήσουν το σώμα σου να πάρει μπρος στην αρχή κάθε μέρας.

Η πιο εύκολη πρωινή διάταση του κόσμου είναι αυτή που τεντώνεις το χέρι για να πατήσεις το snooze. Αλλά έτσι δεν πάμε πουθενά, οπότε λέμε να το ρίξουμε σε άλλες, που βοηθάνε το αίμα να κυκλοφορήσει στο σώμα και μέσα σε λίγα λεπτά μας κάνουν να νιώθουμε υγιείς και γεμάτες ενέργεια.

Να, λοιπόν, 5 απλές διατάσεις που είναι ιδανικές για κάθε πρωί. Βάλτες στο πρόγραμμα και θα καταλάβεις πόσο θαυματουργές είναι.

1. ΧΕΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ

Ιδανική άσκηση για να κυκλοφορήσει το αίμα στο σώμα σου. Ένωσε τα δάχτυλα σου και σήκωσε τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι με τις παλάμες προς τα πάνω. Ίσιωσε και προσπάθησε να τεντώσεις την σπονδυλική σου στήλη. Μέτρα μέχρι το 10 και πάμε για την επόμενη διάταση.

2. ΛΑΙΜΟΣ ΚΑΙ ΩΜΟΙ

Απαραίτητες διατάσεις για να φύγει η ένταση που πιθανόν έχει συσσωρευτεί στους μύες της περιοχής όσο εσύ κοιμόσουν. Ξεκίνα γέρνοντας το κεφάλι αριστερά, προσπαθώντας να φτάσεις το αυτί σου μέχρι τον αριστερό ώμο. Μέτρα για 20 δευτερόλεπτα. Μετά κάνε το ίδιο και για τη δεξιά πλευρά.

Για τους ώμους: κάνε κυκλικές κινήσεις προς τα πίσω και μετά προς τα μπροστά. Μετά σήκωσε τους στο ύψος των αυτιών σου, δίνοντας την ευκαιρία στους μύες να τεντωθούν και χαλάρωσε. 3 επαναλήψεις και είσαι οκ!

3. ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Αυτή η διάταση για την σπονδυλική στήλη, μπορεί να διώξει μακρυά την πίεση που ίσως έχει δημιουργηθεί στην πλάτη σου. Κάνε αυτή την κίνηση που φαίνεται στη φωτογραφία για 30 δευτερόλεπτα το λιγότερο από κάθε πλευρά και μην ανησυχήσεις αν ακούσεις μερικά κρακ.

4. ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟΙ

Ώρα να τεντώσεις το μπροστά μέρος των μηρών σου. Κάνε όπως ακριβώς βλέπεις στην εικόνα και αν θες να είσαι πιο αποτελεσματική, σφίξε τα οπίσθια σου κατά τη διάρκεια αυτής της διάτασης.

5. ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΔΙΩΝ

Τέλεια διάταση που θα ξεκουράσει στη στιγμή τα πόδια σου. Πρόσεχε τα ισχία σου να βρίσκονται σε ευθεία και να ακουμπάνε το στρώμα. Ανακουφιστικές είναι και περιστροφές των αστραγάλων κατά τη διάρκεια αυτής της διάτασης.

Πηγή: Popsugar