Πως είναι σήμερα ο ηθοποιός που είχε το ρόλο του Ιωάννη του Βαπτιστή στη σειρά «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 10:23

Πως είναι σήμερα ο ηθοποιός που είχε το ρόλο του Ιωάννη του Βαπτιστή στη σειρά «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ»

Άλλος άνθρωπος είναι σήμερα ο Μάικλ Γιoρκ, ο ταλαντούχος ηθοποιός τον οποίο πολλοί θυμάστε από τον ρόλο του Ιωάννη του Βαπτιστή στη σειρά «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ»!

Περίπου 40 χρόνια από την υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι, που προβάλλεται ακόμα και σήμερα τις ημέρες του Πάσχα, ο ηθοποιός είναι 74 ετών και... σχεδόν αγνώριστος.


Ταλαιπωρημένος από μια σπάνια ασθένεια, ο Γιορκ δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό του εαυτό.

york.jpg

309baptism.jpg

Τι του συνέβη; Τα τελευταία χρόνια ο 74χρονος σταρ που έχει χαρακτηριστεί ένας από τους ωραιότερους ηθοποιούς του Hollywood έχοντας πολλά βραβεία στο ενεργητικό του, υποφέρει από την αμυλοείδωση, μια σπάνια ασθένεια που εμφανίζεται όταν οι πρωτεΐνες που ονομάζονται ινίδια αμυλοειδούς, συγκεντρώνονται στα όργανα. Μάλιστα, για το λόγο αυτό έχει μεγάλα σημάδια κάτω από τα μάτια του, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

ceadd7c8ba4d06596f9d195eb56819d1.jpg

Το 2012 έκανε εμφύτευση βλαστοκυττάρων ώστε να μπορέσει να απαλύνει τα συμπτώματα. Την ανακοίνωση για την μάχη που δίνει με την αμυλοείδωση την έκανε ο ίδιος το 2013, καθώς αρχικά οι γιατροί νόμιζαν ότι έχει καρκίνο στα οστά!

John-the-Baptist.jpg

Πάντως, παρά την ασθένειά του και την ηλικία του, ο ηθοποιός δάνεισε πρόσφατα τη φωνή του σε δύο έξτρα χαρακτήρες των κινουμένων σχεδίων «Simpsons», τον Δρ. Μπάντζι και τον Μέισον Φέρμπακς!

100415191710_0871.jpg