20 σημαντικά μαθήματα ζωής που μας δίδαξαν τα θρίλερ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 22:22

20 σημαντικά μαθήματα ζωής που μας δίδαξαν τα θρίλερ

Τα μαθήματα ζωής έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις. Όπως για παράδειγμα από τις δεκάδες ώρες που ξοδέψαμε παρακολουθώντας ταινίες τρόμου. «Αίθουσες διδασκαλίας» μας, οι ημιφωτισμένοι διάδρομοι, τα πατάρια με πατώματα που τρίζουν, τα απόμερα ξενοδοχεία και οι εγκαταλελειμμένες αποθήκες, στις οποίες παρέες ολόκληρες ξεκληρίζονται – ναι, κάπου εδώ τα μαθήματα ζωής μεταμορφώνονται σε… θανάτου.

Μετά από πολύ ποπ κορν και ακόμα περισσότερα scary jumps κατά την διάρκεια αγαπημένων (και μη) θρίλερ, λοιπόν, βγάλαμε το «απόσταγμα» γνώσης, που πρέπει να τηρούμε κατά γράμμα, αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε σε κάποιο χαντάκι. Ή σε κάποιον κάδο σκουπιδιών. Ή στο βυθό. Ή σε όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα.

1.Αν έχεις καταχωνιάσει κάτι στο υπόγειο, και κατεβαίνοντας να το πάρεις τα φώτα τρεμοσβήσουν, ξέχασε το. Ό,τι κι αν είναι αυτό το αντικείμενο, αγόρασε ένα καινούριο.

2. Όταν μπαίνεις αμέριμνος σε ένα ξενοδοχείο, και ο υπάλληλος της ρεσεψιόν σου δίνει να υπογράψεις σε ένα κενό, σκονισμένο τετράδιο, κάνε μεταβολή, μπες στο αυτοκίνητό σου και γύρισε στο σπίτι σου.

3. Μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι το σμήνος που περνά πάνω από το κεφάλι σου είναι απλώς αθώα αποδημητικά πουλάκια. Τρέξε.

4. Μην αγοράσεις ή νοικιάσεις σπίτι στο τέλος του δρόμου – από οποιαδήποτε πλευρά του δρόμου κι αν βρίσκεται.

5. Ακούς έναν θόρυβο που μοιάζε με αλυσοπρίονο; Μην έχεις περιέργεια και μην το ερευνάς περαιτέρω, δεν-άκουσες-τίποτα-δεν-άκουσες-τίποτα-δεν-άκουσες-τίποτα.

6. Αν μπεις στο δωμάτιο της κόρης σου και δεις τα έπιπλα να αιωρούνται, απλώς βγάλ’ την από αυτό το δωμάτιο, αντί να φωνάξεις κι άλλους ανθρώπους μέσα σ’ αυτό – ειδικά αν είναι μαυροφορεμένοι και μιλούν άπταιστα λατινικά.

7. Έχεις πάει για weekend σε ένα απομονωμένο resort και το πρώτο βράδυ υπάρχει μια μυστηριώδης εξαφάνιση; Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να καθίσεις να το συζητήσεις στο επόμενο πρωινό με τους υπόλοιπους – βάλε τα πόδια στην πλάτη και φύγε.

8. Διψάς πάρα πολύ, είναι μεσάνυχτα, και η κοντινότερη λύση που υπάρχει είναι ένας αυτόματος πωλητής αναψυκτικών στο απέναντι σκοτεινό σοκάκι; Πιες νερό.

9. Ψάχνεις έναν φίλο σε μια παλιά αποθήκη, αλλά εκείνος δεν απαντά την πρώτη φορά που τον φωνάζεις; Φύγε, έχεις όλο τον καιρό μπροστά σου να κάνεις καινούριους φίλους.

10. Μην μένεις σε οποιοδήποτε σημείο δεν έχει σήμα το κινητό σου. Δεν φταίει η Wind, απλώς ετοιμάζονται να σε κόψουν σε τρεις χιλιάδες κομματάκια.

11. Προπονήσου στο τρέξιμο μετ’ εμποδίων. Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που όταν χρειαστεί να ξεφύγουν από έναν μανιακό δολοφόνο, σκοντάφτουν στην πρώτη πετρούλα που συναντούν στο ομιχλώδες ξέφωτο, είσαι άξιος της τύχης σου.

12. Για την ακρίβεια, είσαι άξιος της τύχης σου ούτως ή άλλως, αν βρίσκεσαι σε ένα ομιχλώδες ξέφωτο.

13. Κάνε τον λαιμό σου όσο πιο αποκρουστικό γίνεται. Εν ανάγκη, άλειψε λίγη σκορδαλιά στην καρωτίδα σου. Το βαμπίρ της γειτονιάς σου δεν θα το εκτιμήσει, αλλά θα το κάνει ο ασφαλιστής σου.

14. Μην ανοίγεις πόρτες που τρίζουν ή αραχνιασμένα παράθυρα. Και προς θεού, αντικατάστησε τις σανίδες του παρκέ με πλακάκι ή μάρμαρο – οι δολοφόνοι προτιμούν πάντα τα ξύλινα πατώματα που κάνουν κρικ-κρακ.

15. Ένα φρικιαστικό τέρας σε κρατάει αιχμάλωτο, αλλά βρίσκεις την ευκαιρία να του αντεπιτεθείς; Φρόντισε να το σκοτώσεις… δύο φορές. Διαφορετικά, λίγο αργότερα θα το ξαναδείς μπροστά σου.

16. Μην κάνεις ντους στο ξενοδοχείο. Καλύτερα να ζέχνεις στις διακοπές σου, παρά να γίνεις μέρος ενός σκηνικού, ιδανικού για αυτό εδώ το μουσικό εφέ

17. Οι καθρέφτες είναι για να βγάζεις κακές σέλφι και να διορθώνεις τη μάσκαρα. Όχι για να επαναλαμβάνεις παράξενα ονόματα κρατώντας αναμμένα κεριά.

18. Αν το νέο σου φλερτ σου πει ότι έχει το «ταλέντο» να κατεβαίνει ανάποδα τις σκάλες, μην ζητήσεις να το δεις ιδίοις όμμασι. Στείλε SMS χωρισμού (δεν είναι ώρα για συναντήσεις) και κάνε καλού-κακού τον σταυρό σου.

19. Ποτέ μην δεχτείς να φυλάξεις τα παιδιά των γειτόνων σου ή να πιάσεις δουλειά ως babysitter. Δεν ξέρεις πότε θα αρχίσουν να γυρίζουν τα κεφάλια τους γύρω-γύρω σαν ξεβιδωμένα.

20. Μην συμφωνήσεις με την ιδέα των φίλων σου «να χωριστούμε και ξαναβρισκόμαστε εδώ σε λίγο». Ό,τι κι αν ψάχνετε, κάντε το όλοι μαζί – διαφορετικά, διαμελιστείτε χώρια.

in2life




00 inkefalonia general ad 300X250