Τι να μην φορέσεις φέτος την άνοιξη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 23:54

Τι να μην φορέσεις φέτος την άνοιξη

Η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα μας ζητάει να αλλάξουμε τις χειμωνιάτικες συνήθειες και το στυλ μας.


Διάβασε ποια είναι τα στιλιστικά faux pas της σεζόν.

1. Ας ξεκινήσουμε από το μέικ απ. Όσο λιγότερο τόσο καλύτερα. Αν διαλέξεις δε, κάποιο με ματ υφή θα αποφύγεις την αντιπαθητική γυαλάδα στη μύτη και στο κούτελο, που έτσι κι αλλιώς ενισχύεται με τις αυξημένες θερμοκρασίες.

2. Τα αβυσσαλέα V στη λαιμόκοψη είναι ντεπασέ. Ξεπερασμένα όσο και οι βάτες στα λαχουρένια πουκάμισα. Μυρίζουν φτήνια και 2010. Η λαιμόκοψη που μυρίζει 2016 είναι το χαμόγελο (σε κλασικές μαρινιέρες και αλλού), το τετράγωνο σαν αυτό της σελοπέτας και φυσικά οι μπλούζες με τους ώμους έξω. Αυτό το τελευταίο, όμως, θέλει λίγη προσοχή: δεν φοριέται εύκολα σε χώρους γραφείου.

Κάψε τα σουτιέν σου. Τι εννοούμε με αυτό. Δεν αντέχουμε να σε ξαναδούμε με μπλούζα μετιραντάκι και εμφανές σουτιέν από μέσα. Τα Spice Girls έχουν διαλυθεί χρόνια τώρα.

3. Τα μακριά, κλασικά παντελόνια, σε ίδια γραμμή είναι off. Φέτος όλα τα μπατζάκια είναι cropped, δηλαδή πάνω από τον αστράγαλο. Το φάρδος τους δεν μας νοιάζει, μπορεί να είναι cigarette, μπορεί ελαφριά καμπάνα, μπορεί ακόμα και σωλήνα ή σε ίσια γραμμή. Με κοντοπαντέλονο, μπάλα και ξυλίκι που έλεγε και το άσμα, παλιά.

4. Βγάλε τα μαύρα. Φτάνει πια. Δεν τα βαρέθηκες όλο αυτά τα χρόνια; Χειμώνα και καλοκαίρι το ίδιο βιολί. Φέτος το μαύρο δεν μοιάζει συμβατό και στιλάτο με τις ζεστές μέρες και νύχτες, που έρχονται. Φέτος τα παλ χρώματα όπως το βρώμικο ροζ, το φιστικί, το σομόν κάνουν εξαιρετική εντύπωση. Α, και μη φοβηθείς το έντονο κίτρινο, το λεγόμενο και καναρινί. Τσίου τσίου.

5. Ό,τι είπαμε παραπάνω για το μαύρο χρώμα στα ρούχα ισχύει και για το μακιγιάζ αλλά και για τα βερνίκια νυχιών. Πόσο μαύρο/σκούρο/άραχλο μπορεί να αντέξει μία γυναίκα; Είναι που είναι η κατάσταση στην Ελλάδα βαριά. Φτάνει. Τα παλ χρώματα στα κραγιόν αλλά και το ζουμερό κόκκινο χαρίζουν αισιοδοξία, ταυτόχρονα με στυλ. Την ίδια τακτική ακολουθούν και τα βερνίκια νυχιών.

6. Ξέχνα την καλοστημένη μπούκλα του κομμωτηρίου. Ποτέ καμία γυναίκα με καλοστημένη μπούκλα κομμωτηρίου δεν έδειξε ανάλαφρη και χαλαρή πλαισιωμένη από λακαρισμένους βοστρύχους. Και η άνοιξη απαιτεί άνεση, πάνω απ' όλα. Μια ωραία κοτσίδα ψαροκόκαλο ή μία γαλλική ή απλώς ένα επιμελώς ατημέτηλο, αυτοσχέδιο σινιόν θα δικαιώσουν περίτρανα την άρνησή σου στη μπούκλα.

7. Κάψε τα σουτιέν σου. Τι εννοούμε με αυτό. Δεν αντέχουμε να σε ξαναδούμε με μπλούζα μετιραντάκι και εμφανές σουτιέν από μέσα. Τα Spice Girls έχουν διαλυθεί χρόνια τώρα. Χαλό! Μάλλον ήρθε η ώρα να αγοράσεις ένα στράπλες σουτιέν.

8. Βάλε στην άκρη τα skinny jeans. Τουλάχιστον μέχρι να ξαναέρθουν στη μόδα. Προτίμησε τα κλασικά Levi's 501, τα οποία έχουν επιστρέψει δριμύτερα ή τα Levi's baggy από τη δεκαετία του '80 ή τα κλασικά μπλε σε ίσια γραμμή. 

womantoc.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ