Το πανέμορφο αρχοντικό που κάποτε έζησε ο Κάρι Γκραντ βγαίνει στο σφυρί

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 09:51

Το πανέμορφο αρχοντικό που κάποτε έζησε ο Κάρι Γκραντ βγαίνει στο σφυρί

To «Las Palomas», ένα εκπληκτικό καταφύγιο ισπανικού στιλ στο Παλμ Σπρινγκς που κάποτε ανήκε στον ηθοποιό Κάρι Γκραντ, έχει βγει προς πώληση για 3.495.000 δολάρια. Το ακίνητο, εκτός από ιδιαίτερα καλόγουστο, έχει και μεγάλη ιστορία, όχι μόνο λόγω του ιδιοκτήτη του.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο το οποίο έχει βγάλει προς πώληση το ακίνητο, ο Γκραντ φέρεται να λάτρεψε αυτό το σπίτι εκ πρώτης όψεως το 1954, και ανέθεσε στον φημισμένο αρχιτέκτονα Wallace Neff - τον διάσημο αρχιτέκτονα που έχει σχεδιάσει σπίτια αποικιακού ισπανικού στιλ για σταρ όπως η Τζούντι Γκάρλαντ και ο Groucho Marx – την κατασκευή του ξενώνα.

Στο σπίτι αυτό ο Αλφρεντ Χίτσκοκ ενθαρρύνε τον Γκραντ να επιστρέψει στο σινεμά και να πρωταγωνιστήσει σε κλασικές ταινίες όπως «An Affair To Remember» και «To Catch A Thief». Μεγάλοι σταρ όπως η Σοφία Λόρεν, η Κάθριν Χέπμπορν, ο Φρανκ Σινάτρα, η Γκρέις Κέλι και ο Κλαρκ Γκέιμπλ έχουν επισκεφτεί το σπίτι του Γκραντ για να ξεφύγουν από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το Las Palomas βρίσκεται στη Movie Colony, τη γειτονιά του Παλμ Σπρινγκς όπου ζούσαν πολλοί σταρ του Χόλιγουντ. Το 6 υπνοδωματίων και 6 μπάνιων ακίνητο με τις θολωτές οροφές και τις γαλλικές πόρτες στους κήπους, έχει διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του ακινήτου, ο Dr. Guy Burrows, δήλωσε στην Wall Street Journal ότι ξόδεψε «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια», για να συντηρήσει τα κύρια στοιχεία του σπιτιού, όπως τα πλακάκια του δαπέδου από τερακότα και τα ξύλινα τζάκια.