Έκασε «βόμβα» στο Mega - Τι συνέβη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 13:15

Έκασε «βόμβα» στο Mega - Τι συνέβη

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο όμιλος Μπόμπολα στο Mega μέσω της εταιρίας παραγωγής ταινιών Άνωση που ελέγχει ο Πήγασος. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Άνωση εξέδωσε διαταγή πληρωμής κάνοντας άμεσα απαιτητά από το Mega όλα τα τιμολόγια έκδοσης του Τηλέτυπου για αγορές ταινιών που είχε εκχωρήσει στην ABC Factors ( εταιρία Factoring).  

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν όλοι οι λογαριασμοί του Mega το οποίο είναι προφανές ότι δεν μπορεί να καλύψει υποχρέωση ύψους 14 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι  ο κ. Φώτης Μπόμπολας είχε επιτακτικά ζητήσει να πληρωθούν υποχρεώσεις του Mega προς την Άνωση μέσα από το αύξηση κεφαλαίου των 15 εκατ. ευρώ η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Εν τω μεταξύ στη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε χθες δεν ευρέθη λύση για την αντικατάσταση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Τηλέτυπου μετά την υποβολή παραίτησης από τον κ. Πεφάνη με αποτέλεσμα η εταιρία να παραμένει διοικητικά ακέφαλη.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται μπορεί να οδηγήσει πλέον ανά πάσα στιγμή σε κατάρρευση τον τηλεοπτικό σταθμό και μάλιστα όχι από εξωγενείς παράγοντες αλλά από τις κινήσεις που έχουν κάνει οι ίδιοι οι μέτοχοι του καναλιού.

ΠΗΓΗ: Bankingnews.gr