Τα 30 είναι καλύτερα από τα 20 - Οι 7 λόγοι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 11:00

Τα 30 είναι καλύτερα από τα 20 - Οι 7 λόγοι

Η δεκαετία των 20 είναι πραγματικά σκληρή. Ναι, διασκεδάζεις, ερωτεύεσαι, χωρίζεις, κλαις, πίνεις, κάνει τον... χαμό σου, με τον τρόπο σου. Ομως, πέρα απ' όλα αυτά ζεις μέσα στον φόβο.

Φοβάσαι για το μέλλον σου. Για το εάν θα βρεις δουλειά, εάν θα νιώθεις ασφαλής σε αυτή, εάν θα μπορέσεις κάποια στιγμή να φύγεις από το πατρικό σου, εάν θα βρεις έναν/μία σύντροφο που να σε αγαπά και να σε σκέφτεται, όπως θέλεις εσύ. Και πολλά μα πολλά άλλα «εάν».

Δέκα χρόνια, όμως, αργότερα, τα περισσότερα από αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν. Στα 30 σου νιώθεις πιο σίγουρος από ποτέ για εσένα. Εχεις βρει τον εαυτό σου, τι θέλεις και τι όχι, έχει αφήσει την μαμά και τον μπαμπά σου και ζεις πλέον στο δικό σου σπίτι, κι ας είναι 5x5 και βγάζεις τα δικά σου χρήματα.

Τα 30, λοιπόν, είναι καλύτερα από τα 20 και έχουμε τους λόγους για να στο αποδείξουμε:

Εχεις αυτοπεποίθηση

Πλέον, μπορείς να απαντήσεις με ένα οργισμένο βλέμμα και χωρίς λόγια, να κρατήσεις μια συγκεκριμένη στάση, όταν κάτι σε ενοχλεί. Ξέρεις από το ποιες είναι οι προτεραιότητές σου μέχρι τι ρούχο σε κολακεύει. Αυτό συμβαίνει γιατί στηρίζεσαι στον εαυτό σου και σε κανέναν μα κανέναν άλλο. Γνωρίζεις τι αξίζεις και το διεκδικείς.

Δεν σκέφτεσαι να κάνεις ένα ταξίδι

Ναι, μπορεί να μην βγάζεις χιλιάδες ευρώ, αλλά πλέον μπορείς να φυλάξεις πιο εύκολα χρήματα για να πας ένα μακρινό ταξίδι. Δεν χρειάζεται ούτε να μαζεύεις για έναν ολόκληρο χρόνο από το ελάχιστο εισόδημά σου, ούτε να μένεις ταπί στα μέσα του μήνα.

Ξενύχτια-Οχι, ευχαριστώ

Βγαίνεις, αλλά δεν το παρακάνεις. Στα 20 σου έβγαινες κάθε μέρα, έπινες, γινόσουν λιώμα και χαιρόσουν. Μπορεί να πέρναγες σούπερ το βράδια σου, αλλά τώρα στα 30 δεν μπορείς τον πονοκέφαλο της επόμενης μέρα και το καναπέ-κρεβάτι-τουαλέτα και τούμπαλιν.

Εχεις λιγότερους και καλύτερους φίλους

Οσο περνάει ο καιρός ξεχωρίζεις ποιοι είναι πραγματικά δίπλα σου και ποιοι όχι, ποιοι είναι εκεί στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Ανθρωποι που δεν σε «θάβουν» πίσω από την πλάτη τους, που ήταν δίπλα σου, όταν τους χρειάστηκες, χωρίς να ζητούν τίποτα περισσότερο από το να είσαι εσύ καλά.

Μπορείς να δώσεις επαγγελματικές συμβουλές

Εχοντας δουλέψει και αναρριχηθεί στην εργασία σου, πλέον, είσαι έτοιμος/η να δώσεις απλόχερα συμβουλές και να καθοδηγήσεις τους νέους ανθρώπους. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ ευχάριστο, καθώς σε κάνει να αισθάνεσαι πληρότητα.

Το δράμα δεν σου αρέσει πια

Στεναχωριόσουν για τον χωρισμό στα 24 σου, στα 30 ή έχεις μπει στη διαδικασία συγκατοίκησης-γάμου ή έχεις μάθει πως ένας χωρισμός δεν είναι και η καταστροφή του κόσμου, αλλά η αρχή για κάτι καλύτερο!

Δεν σου λείπουν τα 20

Μπορεί να ήσουν μέσα στην ανεμελιά, την τρέλα, την ελευθερία, ωστόσο, τα 20 πέρασαν, τα έζησες και πλέον δεν αλλάζεις την ωριμότητα που σου προσφέρουν τα 30. Αλλωστε μην ξεχνάς πως αυτή η δεκαετία συνδυάζει το σέξι με την γνώση και πως είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής σου.


Πηγή: iefimerida