Το 30 εκ.λιρών σπίτι όπου έζησε 22 χρόνια η «σιδηρά κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 16:48

Το 30 εκ.λιρών σπίτι όπου έζησε 22 χρόνια η «σιδηρά κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ

Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η πρώτη και η μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας (1979-1990). Η Θάτσερ έμεινε γνωστή στη Βρετανία με τον χαρακτηρισμό «Σιδηρά Κυρία» ενώ οι ατάκες που κατά καιρούς χρησιμοποίησε έμειναν στην ιστορία.

 

Οι πολιτικές δίχασαν ένα ολόκληρο έθνος, αλλά πού περνούσε τον χρόνο της όταν δεν κυβερνούσε η γυναίκα με τη σιδηρά πυγμή;

Η απάντηση:

Σε αυτό το επιβλητικό αρχοντικό αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών, στην πλατεία Τσέστερ στην περιοχή Belgravia του κεντρικού Λονδίνου.

Οταν η Θάτσερ πέθανε τον Απρίλιο του 2013, το σπίτι πωλήθηκε σε τιμή 4,1 εκατομμυρίων λιρών αλλά από τότε έχει υποστεί μια δραματική ανακαίνιση από την εταιρεία Leconfield, η οποία διήρκεσε 18 μήνες.

Αν και η πλειοψηφία των αυθεντικών στοιχείων του σπιτιού έχουν παραμείνει αναλλοίωτα, έχουν προστεθεί σε αυτό μια κάβα 500 φιαλών, ένα γυμναστήριο, ένα σινεμά και μια βεράντα.

Το ακίνητο έχει βγει προς πώληση από την εταιρεία Savills σε τιμή 30 εκ. λιρών.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες του αρχοντικού που χτίστηκε το 1866.

Το μεγαλοπρεπές αρχοντικό εκτείνεται σε 6 ορόφους και έχει θωρακισμένη πόρτα και όλα τα παράθυρα είναι από ενισχυμένο γυαλί ασφαλείας.

Το αρχοντικό με στην Πλατεία Chesterfield στο νούμερο 73 διαθέτει πάνω από 2.000 μέτρα ζωτικού χώρου. Το σπίτι διαθέτει 6 υπνοδωμάτια, ενώ υπάρχει έξτρα χώρος για το προσωπικό.

Το δάπεδο της αίθουσας υποδοχής είναι καλυμμένο με πέτρινο δάπεδο Hopton, το ίδιο που χρησιμοποιείται στα κτίρια του Κοινοβουλίου.

Με ταβάνια 3,5 μέτρων, αυθεντικά τζάκια XVI Louis και υπέροχη θέα στην πλατεία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ότι το σαλόνι ήταν το αγαπημένο δωμάτιο της Θάτσερ.

Το διατηρητέο αυτό ​​σπίτι φιλοξένησε μια σειρά από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου. Ο Richard Gutteridge, επικεφαλής του μεσιτικού γραφείου Savills Sloane Street, είπε χαρακτηριστικά:

«Εάν οι τοίχοι μπορούσαν να μιλήσουν, θα μπορούσε κανείς να δει τον Ρόναλντ Ρίγκαν και άλλους αρχηγούς κρατών να κάθονται μαζί με τη Θάτσερ στην τραπεζαρία της».

Το γραφείο του ισογείου είναι το δωμάτιο από όπου η Θάτσερ τηλεφωνούσε στον Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Σήμα κατατεθέν του σπιτιού είναι ο αριθμός 73 στο πλακάκι της εισόδου, τον οποίο είχε σχεδιάσει η ίδια η Θάτσερ.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ έζησε σε αυτό το σπίτι μέχρι το 2012, όταν οι σκάλες έγιναν πάρα πολλές για εκείνη.

Πέρασε τον τελευταίο χρόνο της ζωής της στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz στο Λονδίνο, ενώ την διαμονή της εκεί πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου David και Frederick Barclay.

Πριν φτάσει να ζει σε αυτό το σπίτι των πολλών εκατομμυρίων λιρών, η ζωή της Θάτσερ ήταν εντελώς διαφορετική.

Γεννήθηκε σε ένα μικρό διαμέρισμα πάνω από το οπωροπωλείο του πατέρα της στην οδό Grantham. Το κτίριο έχει σήμερα μια πλάκα με το όνομά της στη μία πλευρά του. 

Εδώ γεννήθηκε η Μάργκαρετ Θάτσερ
Εδώ γεννήθηκε η Μάργκαρετ Θάτσερ

Πηγή: Business Insider




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250