8 πράγματα στο σπίτι που σας κάνουν να καθυστερείτε στα ραντεβού σας [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 11:09

8 πράγματα στο σπίτι που σας κάνουν να καθυστερείτε στα ραντεβού σας [εικόνες]

Αργείτε στα ραντεβού. Δεν είστε οι μόνοι. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να το αντιμετωπίσετε και να φθάνετε στα ραντεβού σας με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού.

 

Παρακάτω περιγράφονται οκτώ λόγοι για τους οποίους αργείτε και πώς θα μπορούσατε να διορθώσετε τις αιτίες αυτές των καθυστερήσεων. 

  • To ξυπνητήρι σας είναι... χάλια

Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε το ξυπνητήρι σας. Μην χρησιμοποιείτε το ξυπνητήρι του κινητού σας. Το μόνο που κάνει είναι να χτυπάει με ένα συγκεκριμένο ήχο τον οποίο πιθανότατα έχετε συνηθίσει και ή δεν ακούτε, ή σας κάνει να απενεργοποιείτε αυτομάτως το ξυπνητήρι σας μόλις τον ακούτε. 

Αγοράστε ένα κλασικό ξυπνητήρι το οποίο θα βάλετε δίπλα στο κομοδίνο σας... Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που κάποια από αυτά μαζί με τον ήχο που κάνουν για να σας ξυπνήσουν βγάζουν και μυρωδιές καφέ ή κρουασάν. Για όσους χρειάζονται επιπλέον ώθηση κυκλοφορούν και κάποια που βγάζουν ουρλιαχτά. 

  • Δεν έχετε συγκεντρωμένα τα απαραίτητα

Δεν έχετε ένα καθορισμένο σημείο όπου αφήνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το πορτοφόλι σας, τα γυαλιά ηλίου και ότι άλλο παίρνετε μαζί σας πριν φύγετε από το σπίτι. 

Αποτέλεσμα αυτού να σπαταλάτε πολύ χρόνο ψάχνοντας για καθένα από αυτά σε διάφορα σημεία του σπιτιού ενώ παράλληλα προσπαθείτε να θυμηθείτε πού τα είχατε αφήσει το προηγούμενο βράδυ. 

Βρείτε ένα όμορφο κουτάκι ή ένα όμορφο καλαθάκι, βάλτε το δίπλα στην εξώπορτα και με του που μπαίνετε αφήνετέ τα όλα εκεί. Θα σας γίνει συνήθεια με τον καιρό και θα διαπιστώσετε ότι εξοικονομείτε αρκετό χρόνο... 

  • Ο φωτισμός σας σαμποτάρει το πρόγραμμά σας.

Μήπως ο φωτισμός στο υπνοδωμάτιο σας είναι ο ίδιος και στις 10 το βράδυ και στις 8 το πρωί; Συμβαίνει σε πολλά σπίτια με αποτέλεσμα να χάνει κανείς την αίσθηση του χρόνου. 

Αλλάξτε τις κουρτίνες σας ή βρείτε έναν τρόπο έτσι ώστε από τα παντζούρια σας να μπαίνει έστω και λίγο φως για να μπορείτε να έχετε αίσθηση του χρόνου και με βάση τον ήλιο. 

Και η διάθεσή σας θα βελτιωθεί, και το... ρολόι σας θα δουλέψει καλύτερα και δεν θα αργείτε να σηκωθείτε. 

  • Το σπίτι σας είναι ακατάστατο

Αν δεν έχετε μια στοιχειώδη σειρά για το πού βρίσκονται τα ρούχα σας, τα καθαρά, τα σιδερωμένα, τα άπλυτα, τα παπούτσια σας και τα υπόλοιπα προσωπικά σας αντικείμενα φυσικό είναι να αργείτε αφού καταναλώνετε ατελείωτο χρόνο ψάχνοντάς τα. 

Ισχύει ουσιαστικά ότι και με τα κλειδιά, γυαλιά κτλ. Χρειάζεται λίγη μόνο παραπάνω τάξη και θα δείτε πόσο χρόνο θα γλιτώνετε το πρωί καθώς ετοιμαζόσαστε. 

  • Πετάξτε τα ρούχα που δεν φοράτε 

Και δεν είναι μόνο η ακαταστασία που μπορεί να σας καθυστερήσει... Είναι και τα ρούχα που δεν σας κάνουν, έχουν σκιστεί, έχουν τρυπήσει, αλλά παρόλα αυτά παραμένουν στην ντουλάπα σας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε ένα γερό ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα σας. Μαζέψτε και δώστε όσα δεν σας κάνουν, πετάξτε όσα έχουν χαλάσει και φτιάξτε μια ντουλάπα μόνο με ρούχα που σας κάνουν και σας αρέσουν. 

  • Μην παίρνετε το τηλέφωνο στο μπάνιο 

Μην πηγαίνετε στο μπάνιο με το τηλέφωνό σας. Σας αποσπά την προσοχή και τη μια δουλειά που έχετε να κάνετε την... ξεχειλώνετε. 

  • Το  ψυγείο σας είναι άδειο

Φροντίστε στο ψυγείο σας να υπάρχουν όλα όσα συνηθίζετε να τρώτε για πρωινό. Αν δεν υπάρχουν τότε σπαταλάτε άπλετο χρόνο σκεπτόμενοι τι θα μπορούσατε να φάτε... 

  • Δεν έχετε ρολόγια σε εμφανή σημεία στο σπίτι σας 

Αντί να ξυπνάτε και να ψάχνετε το κινητό σας ή το τηλεκοντρόλ για να ανοίξετε την τηλεόραση για να δείτε τι ώρα είναι φορέστε ένα ρολόι και κρεμάστε ρολόγια σε διάφορους τοίχους του σπιτιού σας. Και χρόνο θα κερδίσετε και θα διακοσμήσετε το χώρο σας. 

 
iefimerida.gr