Paleo diet: To πιο hot πρόγραμμα διατροφής στον κόσμο αυτή τη στιγμή!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 10:53

Paleo diet: To πιο hot πρόγραμμα διατροφής στον κόσμο αυτή τη στιγμή!

Η... παλαιολιθική δίαιτα που έχουν αγαπήσει οι celebrities!    Tι μπορεί να είναι η paleo diet που ακοουθούν με μανία πολλοί διάσημοι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Έχει πάρει το όνομά της από την παλαιολιθική εποχή και είναι ένα πρόγραμμα που μας προτείνει να τρώμε όσα -θεωρητικά- έτρωγαν οι άνθρωποι των σπηλαίων!

   Η ηθοποιός Megan Fox, το αστέρι του NBA Grant Hill, η ηθοποιός Jessica Biel, o ηθοποιός Matthew McConaughey, η Kim Kardashian, η Uma Thurman), η Miley Cyrus και και ο Jack Osbourne είναι λίγοι μόνο από τους stars που έχουν κολλήσει με τη συγκεκριμένη διατροφή που θεωρείται πολύ αποτελεσματική και υγιεινή. Η Δίαιτα των Σπηλαίων, όπως αλλιώς είναι γνωστή, δημιουργήθηκε από τον γαστρεντερολόγο Walter L. Voegtlin το 1974. Υπόσχεται ότι μπορούμε να χαάσουμε έως και 10 κιλά σε 6 αλλά και ότι θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από ασθένειες της σύγχρονης εποχής, όπως ο διαβήτης, οι παθήσεις, η ακμή, τα αυτοάνοσα κ.λπ.

paleo.jpg

Τί επιτρέπεται και τί όχι;
Η Παλαιολιθική Δίαιτα αποκλείει όλα τα τρόφιμα που μπήκαν στο διαιτολόγιο των ανθρώπων μετά τη Γεωργική Επανάσταση και επιτρέπει όλα όσα έτρωγαν οι παλαιολιθικοί άνθρωποι, δηλαδή, φρέσκα φρούτα, λαχανικά, αυγά, κρέας (χοιρινό, μοσχάρι, πουλερικά, κοτόπουλο, κυνήγι, ψάρια), θαλασσινά, ανάλατες ελιές και ανάλατους ξηρούς καρπούς. Αν όλα τα παραπάνω προϊόντα να είναι βιολογικά και ελευθέρας βοσκής καθώς και άπαχα, θα πλησιάζουν όσο περισσότερο γίνεται τα πρότυπα της «αγνής» διατροφής του ανθρώπου της Παλαιολιθικής Εποχής. Επίσης, επιτρέπονται σε περιορισμένες ποσότητες και κατά προτίμηση ωμά κάποια λιπαρά (ζωικά λίπη, ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, λάδι μακαντέμια, αβοκάντο, λιναρόσπορος). Όσον αφορά τα υγρά, είναι απαραίτητη η κατανάλωση 1,5-2 λίτρων νερού την ημέρα και επιτρέπονται -πάντα χωρίς την προσθήκη ζάχαρης- τα ροφήματα βοτάνων, ο καφές και οι χυμοί από φρέσκα φρούτα.

Αυτά που απαγορεύει είναι οτιδήποτε συσκευασμένο και επεξεργασμένο, αλλά και κάποιες ομάδες τροφίμων που μπήκαν στη διατροφή του ανθρώπου στην πορεία των αιώνων, δηλαδή τους υδατάνθρακες (εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά), τα αμυλούχα λαχανικά (όπως ο αρακάς, το καλαμπόκι, οι πατάτες), τα φιστίκια, τα όσπρια, τη σόγια, το ρύζι, τα μακαρόνια, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα γαλακτοκομικά (βούτυρο, γάλα, τυρί κ.λπ.), τα ραφιναρισμένα φυτικά έλαια, το αλκοόλ, τα γλυκά, τα αναψυκτικά, τους συσκευασμένους χυμούς, τα λιπαρά ή και επεξεργασμένα κρέατα, τις σάλτσες και όλα τα δημητριακά.

   Το σημαντικό με αυτή τη δίαιτα είναι ότι βασίζεται στις πρωτεΐνες που μας χορταίνουν χωρίς να μας φορτώνουν με θερμίδες. Αποκλείοντας τους πολλούς υδατάνθρακες ο γλυκαιμικός δείκτης μένει σε φυσιολογικά επίπεδα με αποτέλεσμα να χάνουμε ευκολότερα βάρος και να μην ανεβαίνει απότομα και πολύ το σάκχαρό μας.

   Οι stars πίνουν ήδη νερό στο όνομα της paleo diet... Τι λες, θα τη δοκιμάσεις;

c18ad1fd75c0d06bd26a37dc60714516.jpg




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250