Θέλετε να πηγαίνετε στη δουλειά γεμάτοι ενέργεια κάθε μέρα;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 12:47

Θέλετε να πηγαίνετε στη δουλειά γεμάτοι ενέργεια κάθε μέρα;

Οι περισσότεροι εξ ημών, ξυπνάμε μετά βίας κάθε πρωί, πηγαίνουμε με βαριά καρδιά στη δουλειά μας και βγάζουμε εις πέρας την ημέρα μας με μεγάλη δυσκολία.

Αν κι η δική σας κατάσταση είναι κάπως έτσι, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω 6 βήματα που προτείνουν οι life coaches, ώστε να πηγαίνετε στη δουλειά γεμάτοι ενέργεια!

-Ασκηθείτε: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι, που ασκούνταν, είχαν περισσότερη ενέργεια και είχαν μια πιο θετική στάση. Η κίνηση του σώματος για πάνω από 10 λεπτά, απελευθερώνει έναν νευροδιαβιβαστή, που κάνει το μυαλό να σας «αισθανθεί» πιο μαλακό και να κρατά τον έλεγχο των παρορμήσεων. Η άσκηση, λοιπόν, μπορεί να διατηρήσει τον αυτοέλεγχο σας, ο όποιος, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, σχετίζεται με την ενέργεια.

-Πιείτε νερό με λεμόνι: Μόλις ξυπνήσετε, πηγαίνετε στην κουζίνα και στύψτε ένα λεμόνι. Αυτό σας προσφέρει μια σταθερή, φυσική ενέργεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, βελτιώνοντας, παράλληλα, και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών στο στομάχι σας. Για να εξασφαλίσετε πλήρη απορρόφηση, θα πρέπει να καταναλωθεί με άδειο στομάχι. Επίσης, θα πρέπει να περιμένετε 15' με 30' λεπτά, πριν την κατανάλωση φαγητού, ενώ δεν θα πρέπει να το καταναλώνετε χωρίς νερό γιατί φθείρει τα δόντια σας.

-Μην κοιτάξετε οποιαδήποτε οθόνη, πριν το πρωινό: Μην ανοίξετε το κινητό, μη δείτε τα e-mails, μη χαζέψετε στο Facebook. Αυτές τις πολύτιμες πρώτες πρωινές στιγμές καλό θα ήταν να κάνετε κάτι ήρεμο και χαλαρωτικό. Το τσεκάρισμα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι κάτι πολύ αγχωτικό, οπότε η μέρα δεν ξεκινά με τον ιδανικό τρόπο.

-Φάτε ένα γερό πρωινό: Τρώγοντας το πρωί, είναι σαν να φουλάρετε μια μηχανή. Οι άνθρωποι, που τρώνε πρωινό, έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι, έχουν σταθερά επίπεδα σακχάρου και τείνουν να είναι λιγότερο πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, είστε γεμάτοι ενέργεια και έτοιμοι για τη δουλειά σας.

-Ακούστε μουσική: Ακούγοντας την μουσική που σας αρέσει και σας χαλαρώνει, θα φτιάξει η διάθεσή σας στο λεπτό. Άλλωστε, δεν υπάρχει ωραιότερος τρόπος για να ταξιδεύεις –νοερά έστω- από τη μουσική!

-Βάλτε στόχους για τη μέρα σας: Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι σχεδιάζουν τη μέρα τους από το πρωί, θέτοντας στόχους, έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και τους επιτυγχάνουν, μη χάνοντας και χρόνο. Αν πιστεύετε πως κάποιος από αυτούς είναι πιο περίπλοκος, σπάστε τον σε βήματα και ακολουθήστε τα σιγά-σιγά.