Ο «ταξίαρχος Θεοχάρης» έγινε αγρότης -Από τη Βουλή στα μποστάνια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 11:34

Ο «ταξίαρχος Θεοχάρης» έγινε αγρότης -Από τη Βουλή στα μποστάνια

Ο Γιώργος Βασιλείου ή... «Ταξίαρχος Θεοχάρης» όπως έγινε γνωστός μέσω του ρόλου του στη μακροβιότερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης, το «Καλημέρα Ζωή», χρόνια τώρα εκτός Βουλής, εκτός από τη μεγάλη του αγάπη το θέατρο, ασχολείται και με το μποστάνι του!

Γεννημένος στη Λαμία το 1950, έμεινε μόνο με τον πατέρα του από την ηλικία των 8 ετών τον οποίο, όμως, έχασε δυο χρόνια αργότερα και μαζί και την παιδικότητά του. 

Από μικρός αναγκάστηκε να μπει στη μάχη της επιβίωσης κάνοντας δουλειές του ποδαριού. Εμαθε μόνος του κιθάρα, έπαιζε μπάσο σε μοντέρνο γκρουπάκι, αλλά και ποδόσφαιρο. Είχε τη θέση του τερματοφύλακα στην ομάδα της Παλλαμαϊκής και κατόπιν πήρε μεταγραφή για τον Α.Σ. Λαμίας, που αγωνιζόταν στη Β' Εθνική. Τον είχε ζητήσει, μάλιστα, και η ΑΕΚ, ωστόσο η ομάδα του όχι μόνο δεν τον έδωσε, αλλά δεν τον ενημέρωσε και για την πρόταση, με αποτέλεσμα να κρεμάσει τα παπούτσια του. 

Το 1971 γράφτηκε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου, δουλεύοντας, παράλληλα, ως οικοδόμος και οδηγός ταξί για να μπορεί να βγάζει τα έξοδα των σπουδών του. 

Το 1973, στις 17 Νοεμβρίου, γνωρίστηκε με την σύζυγό του Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια, τότε, της Νομικής Αθηνών. 

Μια εβδομάδα μετά, ο νεαρός τότε ηθοποιός συνελήφθη για τη συμμετοχή του σε αγώνες κατά της Χούντας και ξυλοκοπήθηκε άγρια. Το 1974 αποφοίτησε από τη σχολή του με άριστα και ξεκίνησε να παίζει στο ελεύθερο θέατρο και σε σήριαλ. 

Το 1991 ο Νίκος Φώσκολος του εμπιστεύτηκε το ρόλο του αστυνόμου «Στάθη Θεοχάρη», στη σειρά «Καλημέρα Ζωή», ένας ρόλος που τον έκανα θρύλο! 

Το 2004 εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ με 19.000 ψήφους στη Β' Πειραιώς! Το 2007, όμως, έχασε την έδρα του λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Το 2011 ο κ. Βασιλείου πέρασε στο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας αλλά λίγο καιρό μετά εγκατέλειψε το πολιτικό σκηνικό. Σήμερα στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το μποστάνι του, γυμνάζεται και είναι ένας ευτυχισμένος παππούς. 

theoxaris giorgos 8 708