Χαρίστε δύναμη στις γυναίκες που έχουν περισσότερο ανάγκη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 12:27

Χαρίστε δύναμη στις γυναίκες που έχουν περισσότερο ανάγκη

ΧΑΡΙΣΕ ΔΥΝΑΜΗ Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, σε συνεργασία με Τα ΑΒ Βασιλόπουλος και το PANTENE σε καλούν να χαρίσεις δύναμη στις γυναίκες που την έχουν περισσότερο ανάγκη!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ”, σε συνεργασία με τα ΑΒ Βασιλόπουλος και το Pantene , καλούν τις γυναίκες να χαρίσουν λίγη από τη δύναμή τους σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο. Πώς; Να μακρύνουν, να κόψουν και να δωρίσουν τα μαλλιά τους για την κατασκευή περουκών από φυσική τρίχα. Τα μαλλιά που δωρίζονται συλλέγονται από το "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ" και αποστέλλονται σε κατασκευαστή περουκών στο εξωτερικό. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση τους θα επιδοτήσουν την αγορά περουκών, με σειρά προτεραιότητας και κοινωνικό -οικονομικά κριτήρια, για γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται σε χημειοθεραπεία.

Το πρόγραμμα θα τρέχει σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα καταστήματα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ από τις 12 Νοεμβρίου του 2015 μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2016.

Η έναρξη παροχής επιδότησης θα ξεκινήσει δύο εβδομάδες μετά το πρώτο επίσημο event κοψίματος μαλλιών τον Φεβρουάριο. Σε περίπτωση που η ανταπόκριση του κοινού, είτε σε αποστολή μαλλιών, είτε σε κατάθεση δωρεών, είναι άμεση και μέγιστη, η επιτυχία θα δημοσιοποιηθεί και η προσφορά θα ξεκινήσει νωρίτερα.

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ: ΤΡΟΠΟΙ ΔΩΡΕΑΣ

· Κόψτε τα μαλλιά σας: Για να δωρίσετε τα μαλλιά σας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αλογοουρά σας να έχει μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά. Αφού τη μετρήσετε, την κόβετε και τη στέλνετε στο "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ".

· Με κάθε συσκευασία PANTENE που αγοράζετε αποκλειστικά από τα ΑΒ Βασιλόπουλος: Από τις 12 Νοεμβρίου 2015 έως και τις 30 Ιουνίου 2016, κάθε φορά που αγοράζετε ένα προϊόν Pantene, κάνετε μια δωρεά* 0,02 Λ για την προσφορά περουκών σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται σε χημειοθεραπεία.

· Απευθείας στο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ: Κάντε μια δωρεά στον οργανισμό ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, πραγματοποιώντας κατάθεση στο λογαριασμό τραπέζης: ΕΤΕ GR3501101180000011829602819 με αιτιολόγηση κατάθεσης "Χάρισε Δύναμη"

Προσκαλέστε τους φίλους σας: Κοινοποιήστε τη δωρεά σας και ενθαρρύνετε τους φίλους σας να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα.

Πώς να κάνετε το κούρεμα

Προδιαγραφές μαλλιών

· Τα μαλλιά που δωρίζονται πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά (μετρήστε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι που συγκρατεί την αλογοουρά έως τις άκρες).

· Σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά, μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας για να μετρήσετε.

· Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα και τελείως στεγνά, χωρίς προϊόντα styling.

· Τα μαλλιά μπορούν να είναι βαμμένα με φυτικές βαφές, χρωμοσαμπουάν και ημι-μόνιμες βαφές. Δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί ντεκαπάζ, μόνιμη βαφή ή χημική επεξεργασία.

· Τα μαλλιά δεν πρέπει να είναι γκρίζα κατά περισσότερο από το 5%. Ο λόγος είναι ο εξής:

• Απαιτούνται τουλάχιστον έξι αλογοουρές για τη δημιουργία μίας περούκας του προγράμματος «Χάρισε Δύναμη». Γενικά, κάθε αλογοουρά προέρχεται από διαφορετικό άτομο και έχει διαφορετικό χρώμα. Παρόλο που ορισμένα χρώματα μαλλιών μπορεί να φαίνονται παρόμοια, συμπεριλαμβανομένων των γκρίζων, όλα είναι εντελώς μοναδικά.

• Για μια περούκα που δείχνει σαν αληθινά μαλλιά και η οποία έχει ομοιογένεια στο χρώμα, οι αλογοουρές που δωρίζονται πρέπει να υποστούν επεξεργασία και να βαφτούν στην ίδια απόχρωση. Είναι σημαντικό κάθε αλογοουρά να απορροφά τις βαφές με τον ίδιο τρόπο προκειμένου να δημιουργηθούν περούκες με ομοιόμορφο χρώμα που δείχνει φυσικό.

• Τα γκρίζα μαλλιά, καθώς και ορισμένα μαλλιά που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία ή μόνιμη βαφή, δεν απορροφούν τη βαφή το ίδιο με άλλους τύπους μαλλιών. Είναι πολύ πιο δύσκολο να βαφτούν και εφόσον βαφτούν ξεθωριάζουν πιο γρήγορα.

• Τα περισσότερα μαλλιά που έχουν υποστεί μόνιμη βαφή, εφόσον υποστούν επεξεργασία και βαφτούν ξανά, είναι πολύ ευαίσθητα και σπάνε εύκολα μετά από την εντατική επεξεργασία που απαιτείται κατά τη διάρκεια της παραγωγής μιας περούκας «ΧΑΡΙΣΕ ΔΥΝΑΜΗ».

Οδηγίες δωρεάς μαλλιών

Σημείωση: Είναι χρήσιμο να ζητήσετε από κάποιον άλλον να σας κόψει τα μαλλιά.

· Τα μαλλιά πρέπει να είναι καθαρά, λουσμένα και ενδεχομένως να έχετε χρησιμοποιήσει conditioner, όχι όμως προϊόντα styling, λακ ή άλλα προϊόντα για τα μαλλιά.

· Μαζέψτε τα μαλλιά στον αυχένα.

· Δημιουργήστε μια αλογοουρά με ένα λαστιχάκι. Βεβαιωθείτε ότι το λαστιχάκι είναι σφιχτά δεμένο για να συγκρατήσει τα μαλλιά μετά το κούρεμα. Εάν τα μαλλιά πέσουν από το λαστιχάκι, δεν θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα δεύτερο λαστιχάκι γύρω από τη μέση της αλογοουράς για να συγκρατήσετε καλύτερα τα μαλλιά.

· Βεβαιωθείτε ότι το λαστιχάκι βρίσκεται ακριβώς κάτω από εκεί που θέλετε να κόψετε τα μαλλιά σας.

· Μετρήστε το μήκος της αλογοουράς από το λαστιχάκι ως τις άκρες και βεβαιωθείτε ότι είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά. Δωρεές κοντύτερων μαλλιών δεν θα χρησιμοποιηθούν καθώς τα πιο κοντά μαλλιά δεν είναι κατάλληλα για περούκα. Εάν τα μαλλιά σας δεν έχουν μήκος 20 εκατοστά, αφήστε τα να μακρύνουν. Δεν υπάρχει μέγιστο όριο μήκους.

· Κόψτε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι έτσι, ώστε το λαστιχάκι να παραμείνει στην αλογοουρά μετά το κούρεμα και να συγκρατήσει τα μαλλιά. Μετά το κόψιμο μην λούσετε και μην δώσετε κάποιο στυλ στην αλογοουρά με οποιονδήποτε τρόπο.

· Τοποθετήστε την αλογοουρά, όπως είναι στερεωμένη με το λαστιχάκι, στην ειδική σακούλα που κλείνει και κλείστε την καλά. Βεβαιωθείτε ότι η αλογοουρά είναι εντελώς στεγνή πριν την στείλετε.

· Ζητήστε δωρεάν την ειδική πλαστική σακούλα στο 23310 20453 ή στέλνοντας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

· Τοποθετήστε την πλαστική σακούλα με την αλογοουρά σε φάκελο με ενίσχυση ή σε πλαστικό φάκελο και στείλτε την στη διεύθυνση:

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ

3ης Σεπτεμβρίου 59

104 33 ΑΘΗΝΑ

· Εάν θέλετε γραπτή ευχαριστία για τη δωρεά της αλογοουράς σας, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε το πλήρες ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνσή σας στη δωρεά μαλλιών.

Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για το πως να κόψετε τα μαλλιά σας:

odigies kopsimatos




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ