Έχεις «πέσει» ψυχολογικά; 5+2 συνήθειες για να χαμογελάσεις ξανά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 11:57

Έχεις «πέσει» ψυχολογικά; 5+2 συνήθειες για να χαμογελάσεις ξανά

Η ζωή είναι ωραία και μάλλον το έχεις ξεχάσει τον τελευταίο καιρό.

 

Στη δουλειά χτυπάς 12ωρα, οι μισές φίλες σου μπήκαν σε mood συγκατοίκησης, οι άλλες μισές βαίνουν προς τον ίδιο δρόμο και εσύ βλέπεις την ψυχολογία σου όλο και να πέφτει. Καλά δε θα σχολιάσουμε τη νέα profile picture του πρώην με τη νέα του κοπέλα. Ναι, ναι δεν μπορείς να το δεχτείς πως τόλμησε να ανεβάσει φωτό μαζί της.

Αν, λοιπόν, η παραπάνω παράγραφος σε εκφράζει κατά το ήμισυ ή και εξ ολοκλήρου, τότε έχουμε για σένα μερικά tips. Από το να κινδυνεύεις να αποκτήσεις ρυτίδες λόγω των σουφρωμένων σου χειλιών (από τα νεύρα πάντα), καλύτερα να αποκτήσεις μερικές από τα μεγάλο σου χαμόγελο. Ακολούθησε αυτά που θα σου προτείνουμε και απόλαυσε την κάθε σου μέρα με κέφι.

1. Φτιάξε μία playlist που σε... ανεβάζει: Ωραίο το νέο τραγούδι της Adele, αλλά το πιο πιθανόν είναι να τηλεφωνήσεις κλαίγοντας στον πρώην σου, παρά να ακούσεις παράπονα για το πόσο δυνατά γελάς. Βρες χαρούμενα τραγούδια και ανέβασε την ένταση της μουσικής, όσο ετοιμάζεσαι για τη δουλειά.

2. Μίλα για αυτά που σε απασχολούν: Αν είσαι θυμωμένη- στεναχωρημένη- με την κολλητή σου που σε έχει παραμελήσει για να βρίσκεται συνεχώς με τον καλό της, μην το κρατάς μέσα σου. Συζήτησε το μαζί της και κανονίστε τις εξόδους. Μπορείτε να ορίσετε την Παρασκευή ως girl night out μέρα και να αφήνετε τα κινητά στην τσάντα. Αυτό να το τονίσετε!

3. Ξεκίνα γυμναστική: Καταρχάς, θα γεμίσεις το καθημερινό σου πρόγραμμα και κατά δεύτερον θα ξαναβρείς τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση. Θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους, θα αποκτήσεις σούπερ σέξι κοιλιακούς και ο πρώην θα είναι πια... παρελθόν.

4. Εκτίμησε τους τριγύρω σου: Έχεις σκεφτεί ποτέ πως υπάρχουν τριγύρω σου άνθρωποι και πράγματα που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη, αλλά εσύ τα αγνοείς επιδεικτικά; Πόσες φορές έχεις απορρίψει την πρόταση μίας συναδέλφου σου για καφέ και άλλες πόσες έχεις αναβάλλει την έξοδο με την ξαδέρφη σου.

5. Μην ξεχνάς να γελάς: Από το να χαζεύεις γλυκανάλατα love stories στην τηλεόραση που σου θυμίζουν την τελευταία εκδρομή με τον πρώην στη Λίμνη Πλαστήρα, γύρνα τη συχνότητα σε κάποια κομεντί

6. Πήγαινε μία βόλτα στη φύση: Έχεις κάτσει ποτέ στην παραλία τέτοια εποχή και να κοιτάς μονάχα τα κύματα; Και όμως αυτό είναι κάτι που θα σε ηρεμήσει, θα διώξει τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλουδάκι σου και θα σε κάνει να σκέφτεσαι λίγο πιο θετικά. Αν πάλι βρίσκεσαι κοντά σε κάποιο βουνό, βάλε τα ανάλογα παπούτσια και βουρ για περπάτημα. Ναι, ο καθαρός αέρας θα σε ανανεώσει.

7. Βάλε στοπ στα <<ναι>> σου: Αν κάνεις πράγματα που εσένα καταβάθος σε πιέζουν, απλά ευχαριστούν τους άλλους, τότε είναι λογικό να θες να μείνεις για ώρες στο κρεβάτι και να κοιτάς το ταβάνι. Εμπλούτισε το λεξιλόγιο σου με τις φράσεις, δε θέλω, δυστυχώς δεν μπορώ, ίσως κάποια άλλη φορά και φυσικά την καλύτερη... δεν προλαβαίνω.