Επτά μυστικά για καλύτερη στύση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 18:22

Επτά μυστικά για καλύτερη στύση

Ένα μεγάλο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού παρουσιάζει προβλήματα στύσης, αριθμός ο οποίος αυξάνεται σημαντικά με την πάροδο των χρόνων και «ενισχύεται» από τις συνέπειες της καθιστικής ζωής, του άγχους, της κακής διατροφής και ένα σωρό ακόμα παραγόντων.


Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε μια υγιή στύση λοιπόν; Μέσα από μικρές αλλά άκρως σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Δείτε παρακάτω μερικές.

Φάτε σωστά
Μια σκληρή στύση είναι το αποτέλεσμα μιας πολύπλοκης διαδικασίας στο ανδρικό σώμα. Αίμα και ορμόνες δρουν μαζί για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η διαδικασία αυτή όμως, χρειάζεται και την κατάλληλη διατροφή. Εν ολίγοις, φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, «καλά» λιπαρά, επαρκής ποσότητα πρωτεΐνης και κρασί (με μέτρο) μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Ρίξτε πίεση και χοληστερίνη
Οι δύο αυτές κλινικές παθήσεις μπορούν να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία στο σώμα, προκαλώντας προβλήματα στη στύση. Ο τακτικός έλεγχος της πίεσης και των επίπεδων χοληστερίνης στο αίμα επιβάλλεται, ιδιαίτερα αν έχετε περάσει το «επικίνδυνο» όριο των σαράντα.

Ασκηθείτε
Ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε τη λίμπιντό σας και τα επίπεδα τεστοστερόνης σας. Η σωστή και καθημερινή άσκηση μπορεί να έχει τα μέγιστα οφέλη όχι μόνο στην... απόδοσή σας σε απαιτητικές στάσεις, αλλά και στην διατήρηση της στύσης σας

Μην αγχώνεστε
Πέρα από το άγχος της στιγμής, το στρες γενικότερα στην καθημερινή ζωή των ανδρών έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγιή στυτική λειτουργία. Αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης Αδρεναλίνης, η οποία με την σειρά της προκαλεί σύσπαση στα αιμοφόρα αγγεία, εμποδίζοντας έτσι την ομαλή ροή του αίματος.

Λιγότερο αλκοόλ
Μπορεί το αλκοόλ να αυξάνει κατακόρυφα την σεξουαλική επιθυμία και να περιορίζει τις αναστολές, αλλά η υπερβολή στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών – όπως και σε οποιονδήποτε άλλο τομέα – βλάπτει και την στύση.

Χάστε βάρος
Η διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα αποτελεί σύμμαχο σας για μια καλή στύση. Τα παχύσαρκα άτομα, πέρα από μια σειρά προβλημάτων υγείας έχουν σοβαρές πιθανότητες να παρουσιάσουν και στυτική δυσλειτουργία.

Κόψτε το κάπνισμα
Το κάπνισμα βλάπτει τα αγγεία του πέους και ευθύνεται για στυτική δυσλειτουργία. Η διακοπή του καπνίσματος επαναφέρει τα αγγεία σιγά σιγά, άρα κόβοντας το όχι μόνο σταματάτε την καταστροφή τους, αλλά επιτρέπετε στον οργανισμό να επουλώσει τις «πληγές».

in2life