Καμίλα Βαγιέχο: Η πανέμορφη κομμουνίστρια βουλευτής της Χιλής που χαιρέτισε τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 10:52

Καμίλα Βαγιέχο: Η πανέμορφη κομμουνίστρια βουλευτής της Χιλής που χαιρέτισε τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες]

Συγχαρητήρια δέχθηκε από πολλούς πολιτικούς από όλο τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενα μήνυμα όμως ξεχώρισε. Οχι για την πολιτική του σημασία, αλλά για την εντυπωσιακή αποστολέα του.

Ηταν ο χαιρετισμός της Καμίλα Βαγιέχο μέσω Twitter για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Ελλάδας. «Είναι μεγάλη η χαρά που ο ελληνικός λαός ανέκτησε την ελπίδα, όχι άλλος νεοφιλελευθερισμός. Χαιρετίσματα από τη Χιλή στον ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε η πανέμορφη 27χρονη βουλευτής του Κομμουνιστικού κόμματος της Χιλής.

Ετσι έμαθαν και οι Ελληνες την εντυπωσιακή αυτή μελαχρινή, που ήδη έχει κάνει γνωστό το όνομά της όχι μόνο στη χώρα της, αλλά και σε αρκετά άλλα σημεία του κόσμου. Αιτία, η έντονη δράση της στο φοιτητικό κίνημα.

Το 2011, η Βαγιέχο ήταν από τα πρόσωπα που έβλεπε κανείς συχνότερα στις φωτογραφίες από τις φοιτητικές διαδηλώσεις στη Χιλή. Οχι μόνο χάρη στην εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση, αλλά και γιατί ήταν ανάμεσα σε εκείνους που ηγούνταν του φοιτητικού κινήματος και οργάνωναν τις διαδηλώσεις για την Παιδεία.

Γρήγορα, το πρόσωπο της Καμίλα Αντονία Αμαράντα Βαγιέχο Ντάουλινγκ- όπως είναι το πλήρες όνομά της- βρέθηκε στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου. Οι αναγνώστες της διαδικτυακής έκδοσης του Guardian την ανέδειξαν πρόσωπο της χρονιάς, ενώ ήταν μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες για το TIME και το Newsweek.

Η 27χρονη από το Σαντιάγκο, που πέρυσι έγινε μητέρα, δεν άργησε να μπει στη βουλή, καθώς ήταν ανάμεσα στους τέσσερις ηγέτες του φοιτητικού κινήματος που εξελέγησαν στις περσινές εκλογές. Παρότι η ομορφιά της αποτελεί πόλο έλξης για τους δημοσιογράφους, τόσο στη Χιλή όσο και στο εξωτερικό, εκείνη επιμένει να μιλά μόνο για την πολιτική- άλλωστε από τα 19 της έδινε ομιλίες για τα προβλήματα της κοινωνίας- και αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση έχει να κάνει με την προσωπική της ζωή, ακόμη κι αυτό αφορά ποια είναι η αγαπημένη της ταινία.