Όταν τα άτομα με αναπηρία ζωγραφίζουν με τη δύναμη του μυαλού (VIDEO)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 11:22

Όταν τα άτομα με αναπηρία ζωγραφίζουν με τη δύναμη του μυαλού (VIDEO)

Σύμφωνα με το διεθνή μη κυβερνητικό οργανισμό Human Rights Watch, 83 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα αντιμετωπίζουν κάποιου είδους αναπηρία. Παρά το γεγονός ότι στη χώρα αυτή υπάρχει ο μεγαλύτερος πληθυσμός ατόμων με αναπηρία στον κόσμο, δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα εθνικά μέτρα υποστήριξης.

Προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων, ο Κινέζος καλλιτέχνης Jody Xiong συνεργάστηκε με την εταιρία χρωμάτων και υλικών Winsor & Newton, δίνοντας ζωή στο πρότζεκτ Mind Art.

Συμμετείχαν σε αυτό 16 εθελοντές που αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών αναπηρίες, σε μια γιορτή όπου η τέχνη συνάντησε την τεχνολογία.

Καθένας από τους εθελοντές δημιούργησε ένα δικό του έργο τέχνης με τη βοήθεια μιας ειδικής συσκευή που εφαρμόζει στο κεφάλι και συνδέεται ασύρματα με μια μονάδα επεξεργασίας πληροφοριών. Τα ηλεκτρονικά σήματα από τον εγκέφαλο των εθελοντών μεταφέρονταν μέσω της συσκευής σε έναν πυροκροτητή, στο άκρο του οποίου υπήρχε ένα μικρό μπαλόνι γεμάτο με μπογιά.

Επιλέγοντας τα χρώματα που οι ίδιοι ήθελαν, οι εθελοντές δημιούργησαν τα δικά τους προσωπικά έργα σε έναν τεράστιο λευκό καμβά.

ma

Η έκθεση Mind Art ταξίδεψε σε 22 πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα, προσελκύοντας κατά μέσο όρο 50.000 επισκέπτες την εβδομάδα. Συγκεντρώθηκαν περίπου 130.000 δολάρια από τις πωλήσεις των έργων, χρήματα που θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που στηρίζουν τα άτομα με αναπηρίες.

https://youtu.be/SVKr8CpBGcg

candianews