Ο πιο σέξι υπουργός στον κόσμο είναι μόλις 29 ετών (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 17:35

Ο πιο σέξι υπουργός στον κόσμο είναι μόλις 29 ετών (εικόνες)

Μπορεί να μην έχει μπει καν ακόμα στα τριάντα, ωστόσο ο εντυπωσιακός Σουηδός κατέχει ήδη υψηλή θέση στην πολιτική σκηνή της χώρας του, ως Υπουργός Υγείας και Αθλητισμού.

Ο λόγος για τον 29χρονο Περ Γιόχαν Γκάμπριελ Γουίκστρομ, Σουηδό πολιτικό των Σοσιαλδημοκρατών, ο οποίος διατελεί Υπουργός Δημόσιας Υγείας, Υγείας και Αθλητισμού της Σουηδικής κυβέρνησης από το 2014.

Ο Γουίκστρομ ξεκίνησε την καριέρα του στη σουηδική Σοσιαλδημοκρατικό Νεολαία Συνασπισμού στην Κομητεία Βάστμαλαντ το 2006 και ήταν μέλος της εθνικής εκτελεστικής επιτροπής της νεολαίας πρωταθλήματος 2007-2011 και πρόεδρός της από το 2011, μέχρι να διοριστεί υπουργός το 2014.

Ως πρόεδρος, ο Γουίκστρομ ήρθε αρχικά αντιμέτωπος με την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με μια πρόταση για μια 90-ήμερη κρατική εγγύηση για τους νέους ανέργους το 2013. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την ηγεσία του κόμματος, αλλά κέρδισε ακρόαση από αντιπροσώπους του Κογκρέσου και είναι τώρα μία από τις βασικές μεταρρυθμίσεις του υπουργικού συμβουλίου του Λοφβεν.


iefimerida