Αυτά είναι τα πλουσιόπαιδα της Τεχεράνης: Θα τρίβετε τα μάτια από τις εικόνες απίστευτης χλιδής στο Instagram του θεοκρατικού Ιράν (φωτό)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 11:33

Αυτά είναι τα πλουσιόπαιδα της Τεχεράνης: Θα τρίβετε τα μάτια από τις εικόνες απίστευτης χλιδής στο Instagram του θεοκρατικού Ιράν (φωτό)

Ζηλεύοντας τη δόξα των κακομαθημένων πλουσιόπαιδων του Instagram μια ομάδα παιδιών, της ίδιας κατηγορίας, από την Τεχεράνη, δημιούργησαν το δικό τους λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τι κάνουν εκεί; Δημοσιεύουν φωτογραφίες από την πολυτελή ζωή τους και προκαλούν.

Τα πλουσιόπαιδα της Τεχεράνης άνοιξαν το λογαριασμό τους στο Instagram στις 13 Σεπτεμβρίου και ήδη μετρούν 50.000 ακολούθους οι οποίοι προφανώς αρέσκονται στο να παρακολουθούν τη χλιδάτη ζωή των παιδιών της ελίτ της Τεχεράνης.Νεαρές γυναίκες που πίνουν αλκοόλ, πετούν τη μαντίλα, ποζάρουν ακόμη και με μπικίνι, ακριβά σπορ αυτοκίνητα, πανάκριβα ρολόγια. Μια επίδειξη πλούτου και σάρκας, μια  άλλη πλευρά δηλαδή του Ιράν που σπάνια παρουσιάζεται.Το γεγονός μάλιστα, ότι τα πλουσιόπαιδα της Τεχεράνης ποστάρουν τις φωτογραφίες τους χωρίς να δείχνουν να φοβούνται (τη στιγμή που την περασμένη εβδομάδα επτά νεαροί Ιρανοί τιμωρήθηκαν με 91 βουρδουλιές επειδή πόσταραν στο Διαδίκτυο βίντεο που τους έδειχνε να χορεύουν) οδηγεί τους περισσότερους στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για γόνους της άρχουσας τάξης της χώρας, που αδιαφορούν τόσο για τον αντίκτυπο των κινήσεών τους όσο και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν αυτές.«Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πατέρες που δεν τους αγγίζει κανείς», τονίζει σύμβουλος της πληροφορικής από την Τεχεράνη μιλώντας στους London Times.«Φυσικά, όπως και για οτιδήποτε άλλο στο Ιράν, υπάρχει πάντα τρόπος για να κάνει κανείς ότι θέλει», ανέφερε ο Αιγύπτιος αναλυτής Χόλι Δαγρές στο ιστότοποAl-Monitor και πρόσθεσε: «Και όπως γίνεται σαφές από αυτό το λογαριασμό στο Ιnstagram, η ελιτίστικη νεολαία του Ιράν δεν ενδιαφέρεται για το τι λένε οι νόμοι. Απλώς συνεχίζουν να είναι κακομαθημένα, πλούσια και να κάνουν πάρτι όλη νύχτα».
Ο λογαριασμός αυτός στο Instagram και η δημοσιότητα που πήρε προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, αντιδράσεις, αναγκάζοντας το έναν εκ των τριών διαχειριστών του να δηλώσει την Τρίτη ότι ο σκοπός της δημιουργίας του δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και ότι όλοι όσοι εμφανίζονται στις φωτογραφίες δεν είναι κάτοικοι του Ιράν. «Αγαπάμε την Τεχεράνη. Δεν προσπαθούμε να αναδείξουμε τις διαφορές μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Προσπαθούμε να δείξουμε απλώς πόσο όμορφη είναι η Τεχεράνη και οι άνθρωποί της. Η Μέση Ανατολή όταν προβάλλεται από την τηλεόραση, προβάλλεται πάντα με αρνητικό τρόπο. Εμείς θέλαμε να δείξουμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Αυτή η σελίδα δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και δεν έχει καμία κακή πρόθεση. Μερικοί από αυτούς που εμφανίζονται στις φωτογραφίες δεν ζουν καν στον Ιράν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

eirinika.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ