Στο κρατητήριο ο Ηλίας Ψινάκης-Γιατί πέρασε εκεί μια ολόκληρη νύχτα;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 23:41

Στο κρατητήριο ο Ηλίας Ψινάκης-Γιατί πέρασε εκεί μια ολόκληρη νύχτα;

Υπάλληλος του Δήμου Μαραθώνα, κατήγγειλε κλοπή σκληρού δίσκου με οικονομικά στοιχεία του Δήμου

Μια ολόκληρη νύχτα πέρασε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης μαζί με έναν δημοτικό υπάλληλο.

Ο λόγος; Μια καταγγελία του δημοτικού υπαλλήλου στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ηλία Ψινάκη ότι μια ημέρα πριν αναλάβει άγνωστοι απομάκρυναν με συνοπτικές διαδικασίες τους σκληρούς δίσκους του οικονομικού τμήματος του δήμου.

Ο Βαγγέλης Γκούμας, συνάντησε τον προηγούμενο δήμαρχο Ιορδάνη Λουίζο έξω από το δημαρχείο Μαραθώνα, ο οποίος αρνήθηκε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο:

«Δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής ή παραγραφής αρχείου του Δήμου, όσον αφορά το υπαλληλικό προσωπικό. O κάθε υπάλληλος χειρίζεται αποκλειστικά το δικό του computer με τον δικό του κωδικό. Ο,τι βάζει μέσα καταγράφεται στον δικό του σκληρό δίσκο, αλλά και στην διαδικασία διαγραφής του σκληρού δίσκου, όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στον κεντρικό server του δήμου, και με πάγια εντολή δική μου, γίνεται διαρκώς back up», λέει ο πρώην Δήμαρχος.

Όταν ο Ηλίας Ψινάκης άκουσε από τον δημοτικό υπάλληλο ότι αφαιρέθηκαν οι σκληροί  δίσκοι των υπολογιστών των οικονομικών υπηρεσιών του ζήτησε να καταθέσει ότι ήξερε στο αστυνομικό τμήμα για να βρεθούν οι ένοχοι σε περίπτωση που επαληθευτεί η καταγγελία του.

Το όλο θέμα με την καταγγελία του δημοτικού υπαλλήλου, θα συζητηθεί στην αυριανή σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου όπου θα παραυρεθεί και ο προηγούμενος δήμαρχος, ο οποίος τόνισε πως:

«Με αποκλειστική διαφάνεια έχουμε διαχειριστεί όλες τις υποθέσεις του Δήμου. Και αν λείπει ένα ευρώ δημόσιο χρήμα, την μοναδική ευθύνη έχω εγώ».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης αρνήθηκε να κάνει κάποια επίσημη δήλωση μέχρι να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από την έρευνα της αστυνομίας.

star.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ