Πάμελα Αντερσον: «Με κακοποίησαν στα έξι μου, με βίασαν στα δώδεκα, με ξαναβίασαν ομαδικά αργότερα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 18:07

Πάμελα Αντερσον: «Με κακοποίησαν στα έξι μου, με βίασαν στα δώδεκα, με ξαναβίασαν ομαδικά αργότερα»

Τους προσκεκλημένους φιλανθρωπικής εκδήλωσης σοκάρισε η καναδικής καταγωγής αμερικανίδα ηθοποιός, ακτιβίστρια και πρώην κουνελάκι του «Playboy» Πάμελα Αντερσον αποκαλύπτοντας πως είχε βιαστεί όταν ήταν παιδί.
«Δεν είχα ανέμελα παιδικά χρόνια» είπε η ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη σειρά «Baywatch». «Παρά την αγάπη και τη φροντίδα των γονιών μου, με κακοποίησε μια μπέιμπι σίτερ όταν ήμουν μικρή» είπε σε ακροατήριο 200 προσκεκλημένων σε γκαλά του φιλανθρωπικού ιδρύματος για τα δικαιώματα ανθρώπων και ζώων που σύστησε και φέρει το όνομά της, στο περιθώριο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Καννών.
Εξιστόρησε μάλιστα πως κακοποιήθηκε μεταξύ 6 και 10 ετών από την μπέιμπι σίτερ και ότι βιάστηκε στα 12 της από τον 25χρονο αδελφό του φίλου της. Ο άνδρας αυτός «ήθελε να μου δείξει πώς παίζεται το τάβλι, το μάθημα εξελίχθηκε σε μασάζ στην πλάτη και κατέληξε σε βιασμό» δήλωσε.
Οι τραυματικές εμπειρίες δεν σταμάτησαν εκεί. Μερικά χρόνια αργότερα, ο τότε φίλος της, υποστήριξε η Αντερσον, την έπεισε «πως θα είχε πλάκα το σεξ με άλλους έξι φίλους του. Ηθελα απλώς να πεθάνω. Αν και οι γονείς μου προσπάθησαν να με κρατήσουν ασφαλή, ο κόσμος δεν ήταν ένα ασφαλές μέρος» πρόσθεσε. Η μητέρα της έκανε δύο δουλειές ως σερβιτόρα και τόνισε ότι «η μητέρα μου συνεχώς έκλαιγε, ο πατέρας μου ήταν και δεν ήταν μαζί μας και αυτό προκαλούσε δυσβάστακτο πόνο και μεγάλη ανησυχία».

Ποτέ δεν της είπε για την κακοποίηση και τους βιασμούς γιατί «δεν θα μπορούσα να αντέξω τη σκέψη πως θα της έδινα κι άλλες στενοχώριες. Δεν μπορούσα να την πληγώσω περισσότερο από όσο ήταν ήδη».

Στη συνέχεια της εναρκτήριας ομιλίας της, η Αντερσον διευκρίνισε πως έκανε αυτήν τη στενόχωρη για εκείνη εισαγωγή για να αιτιολογήσει την αγάπη και την ευαισθησία της στα ζώα. «Πώς μπορούσα να εμπιστευτώ άνθρωπο; Γι' αυτό διοχέτευσα την αγάπη μου στα ζώα. Η σχέση μου μαζί τους ήταν λυτρωτική, σωτήρια. Εκείνη την εποχή δεν έβρισκα λόγο ύπαρξης, ένα φλέγον ζήτημα για μένα. Τότε ήρθε ως φυσική συνέπεια η σχέση με τα ζώα. Η αφοσίωσή μου σε αυτά είναι ακλόνητη. Εχω ορκιστεί να προστατεύω αυτά και μόνο αυτά. Προσευχόμουν στις φάλαινες με τα πόδια μου στον ωκεανό. Τα ζώα ήταν οι μόνοι φίλοι μου μέχρι που γεννήθηκαν τα παιδιά μου».

Το Ιδρυμα Πάμελα Αντερσον έχει ως αποστολή την εξεύρεση και διάθεση κεφαλαίων σε ομάδες ή άτομα που είναι «στην πρώτη γραμμή προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιωμάτων των ζώων, προστασίας του περιβάλλοντος» σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του φιλανθρωπικού φορέα.
 
TA NEA



00 inkefalonia general ad 300X250