Μεγάλη αναστάτωση στο MEGA

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 21:54

Μεγάλη αναστάτωση στο MEGA

Αναστάτωση επικρατεί στο Mega καθώς οι προτάσεις του κ. Φώτη Μπόμπολα που έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου σοκάρουν.

Αν και φαίνεται πως παρά τις πρώτες αντιδράσεις βρίσκουν απήχηση και σε άλλους εκδότες. Ειδικότερα όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Μπόμπολας εισηγήθηκε την απόλυση 100 διοικητικών, τεχνικών και δημοσιογράφων από το κανάλι καθώς και τη νέα μείωση μισθών κατά 25%. Ωστόσο μια τέτοια κίνηση είναι άγνωστο τι είδους παρενέργειες θα προκαλέσει καθώς ήδη το κλίμα είναι τεταμένο στο κανάλι. Μεσοσταθμικά ήδη οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί φτάνουν στα επίπεδα του 40% ενώ το προσωπικό έχει διαμορφωθεί σε οριακά επίπεδα για τη λειτουργία του καναλιού.

Η λειτουργία του καναλιού με προσωπικό «ασφαλείας» ενέχει πλέον τον κίνδυνο καθίζησης του μεριδίου αγοράς του σταθμού η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε ένα απώλεια διαφημιστικών εσόδων σε μια περίοδο όπου η διαφήμιση φαίνεται να ανακάμπτει. Αν συμβεί αυτό είναι προφανές ότι οι νέες περικοπές δεν θα έχουν κανένα νόημα.Από την άλλη πλευρά δεν φαίνεται να υπάρχει και άλλη λύση από τη στιγμή που οι μέτοχοι δεν δείχνουν προς το παρόν διάθεση να βάλουν το χέρι στν τσέπη και να πραγματοποιήσουν μια γενναία αύξηση κεφαλαίου που έδινε ανάσα στο σταθμό τουλάχιστον για την επόμενη διετία.

prismanews.gr