Απίστευτο: Έκαναν αεροδιακομιδή για κάταγμα... πέους!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 22:55

Απίστευτο: Έκαναν αεροδιακομιδή για κάταγμα... πέους!

Καθημερινώς τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού καλούνται να κάνουν αεροδιακομιδές ασθενών που μένουν σε νησιά και των οποίων η ζωή κρέμεται από μια κλωστή.

Ωστόσο, την Τρίτη ένα διαφορετικό περιστατικό απασχόλησε την Πολεμική Αεροπορία, αφού το ΕΚΑΒ κάλεσε ελικόπτερο για να παραλάβει από τη Σίφνο και να μεταφέρει στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας έναν 48χρονο ασθενή με «ουρολογικό πρόβλημα» που έπρεπε να χειρουργηθεί, όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

Όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές μετά την αεροδιακομιδή, ο ασθενής είχε κάταγμα πέους, το οποίο – πιθανόν – έπαθε κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής.

Τι είναι το κάταγμα πέους; Το πέος σε στύση αποκτά σκληρότητα που ρυθμίζεται βασικά από το γέμισμα 2 κυλινδρικών σχηματισμών (σηραγγωδών σωμάτων) με αίμα. Οι σχηματισμοί αυτοί περιβάλλονται από έναν ισχυρότερο χιτώνα (περιτονία), που προστατεύει το τοίχωμα των σηραγγωδών (στυτικός ιστός).

Κάποιες φορές λόγω βιασύνης, κακής στάσης, κακής λίπανσης ή βίαιου σεξ, προκαλείται ρήξη σε κάποιο σημείο των σηραγγωδών, που εκδηλώνεται με οξύ έντονο πόνο και μικρό ή μεγάλο αιμάτωμα,π ου μπορεί να συνοδεύεται κάποιες φορές και με αιματουρία, αν συμμετέχει και η ουρήθρα.

Έχουμε σε αυτή την περίπτωση ένα «κάταγμα πέους», το οποίο απαιτεί άμεση εκτίμηση από ειδικό Ουρολόγο, και τις περισσότερες φορές άμεση χειρουργική αντιμετώπιση (εντός το πολύ 8 ωρών), για να προληφθούν, μόνιμα προβλήματα στύσης.

protothema.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250