Οι τέλειες τροφές -Οκτώ τρόφιμα που είναι γευστικά, χορταίνουν και αδυνατίζουν [λίστα]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 09:37

Οι τέλειες τροφές -Οκτώ τρόφιμα που είναι γευστικά, χορταίνουν και αδυνατίζουν [λίστα]

Είναι υγιεινά, νόστιμα, όλοι τα λιγουρευόμαστε, χορταίνουν και ταυτόχρονα βοηθούν στην προσπάθεια για απώλεια βάρους. Με δυο λέξεις είναι τα τέλεια τρόφιμα. Οι συγκεκριμένες τροφές δεν κάνουν τίποοτα παραπάνω από το να ικανοποιούν το αίσθημα της πείνας.

Οι επτά τέλειες τροφές, σύμφωνα με το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., είναι οι εξής:

  • Ψητή πατάτα

Χορταίνουν περισσότερο από το καστανό ρύζι και το ψωμί ολικής άλεσης και είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

  • Αυγά

Αποτελούν πλήρη πρωτεΐνη και τα αμινοξέα που περίεχουν προκαλούν την απελευθέρωση των ορμονών στο έντερό μας που καταστέλλουν την όρεξη. Μελέτη έχει δείξει ότι αν κάποιος καταναλώνει αβγά για πρωινό καθόλη τη διάρκεια της ημέρα που θα ακολουθήσει θα προσλάβει τουλάχιστον 330 θερμίδες λιγότερο από ότι αν δεν είχε φάει.

  • Φασόλια σούπα

Περιέχουν φυτικές ίνες και  νερό ενεργοποιούν τους υποδοχείς που στέλνουν σήμα ότι δεν πεινάμε πια.

  • Ελληνικό γιαούρτι

Ερευνα έχει αποδείξει ότι όσοι κατανάλωναν συστηματικά γιαούρτι με το πέρασμα του χρόνου έχασαν κιλά χωρίς προσπάθεια.

  • Μήλα

Τα μήλα είναι από τα λίγα φρούτα που περιέχουν πηκτίνη, η οποία επιβραδύνει την πέψη και προωθεί το αίσθημα πληρότητας. Μάλιστα, το να πίνει κανείς χυμό μύλου και το να τρώει ένα μήλο δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα. Οπως έχει διαπιστωθεί ο χυμός μύλου προφανώς γιατί καταναλώνεται πολύ γρήγορα δεν καταπραΰνει το αίσθημα της πείνας.

  • Ποπ κορν

Είναι μια χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας τροφή, καθώς τρία φλιτζάνια περιέχουν μόλις 90 θερμίδες, ενώ το γεγονός ότι η ποσότητα οπτικά μας φαίνεται μεγάλη ξεγελά το μυαλό μας και μας κάνει να νιώθουμε χορτασμένους.

Πλιγούρι βρώμης

Η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και  απορροφά τα υγρά σαν σφουγγάρι, ενώ όταν μαγειρεύεται χρειάζεται μεγάλο χρόνο για να περάσει από το πεπτικό μας σύστημα με αποτέλεσμα να καταστέλλεται το αίσθημα της πείνας.

  • Smoothies

Ενώ τα περισσότερα ποτά δεν ικανοποιούν την πείνα, εκείνα που είναι γεμάτα αέρα, αποτελούν εξαίρεση. Φυσικά δεν εννοούμε τα smoothies με ζάχαρη και σιρόπια αλλά αυτά που περιέχουν φρούτα και γάλα ή γιαούρτι.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ