Στον αέρα το πρώτο δελτίο της Δημόσιας Τηλεόρασης! (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 19:35

Στον αέρα το πρώτο δελτίο της Δημόσιας Τηλεόρασης! (VIDEO)

Είναι γεγονός: Η νεοσύστατη Δημόσια Τηλεόραση εξέπεμψε το πρώτο δελτίο ειδήσεων στην ιστορία της με κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων τον Προκόπη Δούκα.

Το δελτίο άρχισε στις 6 ακριβώς και ολοκληρώθηκε στις 7.09. . Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο παρουσιαστής Προκόπης Δούκας δεν έκανε καμία νύξη για το – όπως και να το κάνουμε – ιστορικό πρώτο δελτίο. Η πρώτη είδηση ήταν αφιερωμένη στη σύσκεψη των G20 στην Αγία Πετρούπουλη σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη Συρία που σκιάζουν τη σύσκεψη.Τίτλος:"Ψυχρός πόλεμος Ομπάμα-Πούτιν".

Ο παρουσιαστής φαινόταν αγχωμένος και ιδιαίτερα μαζεμένος, σε σχέση με την γνωστή άνεση που τον χαρακτηρίζε μετά τα χρόνια εμπειρίας στην παρουσίαση δελτίων. Ηδη από την πρώτη είδηση πάντως έκανε σύνδεση με Ουάσινγκτον και την ανταποκρίτρια Λένα Αργύρη. Η δεύτερη είδηση αφορούσε την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στη τρόικα για το λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία, ενώ αμέσως μετά έγινε αναφορά στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και στο πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών, για να ακολουθήσει το «δελτίο» των κινητοποιήσεων πέριξ της ΔΕΘ. Eντύπωση προκάλεσε η μεγάλη διάρκεια που είχε το επόμενο θέμα, που αφορούσε στις εξελίξεις στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Οσο περνούσε η ώρα ο Προκόπης Δούκας άρχισε να χαλαρώνει καθώς έκανε διάλογο με τους ρεπόρτερ του σταθμού για τον σχολιασμό των ειδήσεων. Το δελτίο ειδήσεων εξέπεμψε από το στούντιο της Κατεχάκη μέσα σε ένα στούντιο σχεδόν φουτουριστικό, με έντονο κόκκινο και μπλε στοιχείο, ενισχυμένου με νησίδες λευκού χρώματος, δημιουργώντας μια αισθητική που παραπέμπει σε αμερικανικό δελτίο ειδήσεων. Πάντως στο τέλος του δελτίου, ο Προκόπης Δούκας έσκασε και το πρώτο πλατύ χαμόγελο, που έμοιαζε να κρύβει και κάποια αίσθηση ανακούφισης.

https://youtu.be/znqVlRBAQos

iefimerida