Οι 5 πιο δημοφιλείς δίαιτες της νέας εποχής!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013 18:49

Οι 5 πιο δημοφιλείς δίαιτες της νέας εποχής!

Διανύουμε τη σεζόν του μπικίνι και το μάτι μας πέφτει συνεχώς πάνω σε καινούριες δίαιτες. Από όλες αυτές που κυκλοφορούν όμως, βρήκαμε τις 5 πιο δημοφιλείς δίαιτες, για τις οποίες μιλάνε όλοι. Μάθε ποιες είναι και δες ποια σου κάνει το «κλικ» για να ξεκινήσεις!

  •  5:2 Diet

Πάταγο έχει κάνει αυτή η δίαιτα, για την οποία μιλάνε όλοι και σχεδόν όλες οι γυναίκες την έχουν ήδη δοκιμάσει. Ο κανόνας είναι απλός. Τρως ότι θέλεις για 5 ημέρες και συμμαζεύεσαι για 2. Σε αυτές τις 2 ημέρες, που δεν επιτρέπεται να είναι συνεχόμενες, δεν πρέπει να καταναλώνεις πάνω από 500 θερμίδες. Αυτή η νέα τρέλα διατροφής ξεκίνησε όταν ο γιατρός Michael Mosley πειραματίστηκε με βάση αυτή τη μέθοδο για να δει αν θα τον βοηθήσει να χάσει βάρος και να αισθανθεί καλύτερα για το πρόγραμμα του BBC, Eat, Fast, and Live Longer.Έχασε 20 κιλά σε εννέα εβδομάδες, ενώ μειώθηκαν τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα.

  • 8-Hour Diet

Η ιδέα είναι ότι μπορείς να φας μόνο μέσα σε μια περίοδο οκτώ ωρών για τρεις ημέρες την εβδομάδα, για παράδειγμα: 9 -5 ή 11 -7, δίνοντας στο σώμα σου περισσότερο χρόνο για να κάψει θερμίδες, να επεξεργαστεί τα θρεπτικά συστατικά και να απαλλαγεί από τις τοξίνες.

  • Cambridge Diet

Πρόκειται για μία δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες και δεν ενδείκνυται για όλους. Σε αυτή τη δίαιτα μπορείς να επιλέξεις από διάφορα ευέλικτα σχέδια γευμάτων  που κυμαίνονται από 450 έως 1500 θερμίδες, ανάλογα με το βάρος που θέλεις να χάσεις. Τα σχέδια αποτελούνται από υποκατάστατα γεύματος, όπως μπάρες, χυλούς, σούπες και smoothies, τα οποία έχουν θρεπτική αξία. Πρόκειται για έναν σκληροπυρηνικό τρόπο απώλειας βάρους και δεν θα πρέπει να ακολουθείται μακροπρόθεσμα.

  • Green Coffee Diet

Δεν πρόκειται για δίαιτα αλλά για ένα συμπλήρωμα, συνήθως σε μορφή χαπιού, παρόλο που τα  Starbucks στις ΗΠΑ προσθέτουν το εκχύλισμα στα light ροφήματά τους. Το εκχύλισμα πράσινου καφέ περιέχει καφεΐνη, ένα διεγερτικό που συνδέεται με την απώλεια βάρους και τα υψηλά επίπεδα χλωρογενικού οξύ, κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές βοηθά στην απώλεια βάρους μειώνοντας την απορρόφηση του λίπους και της γλυκόζης στο έντερο και τα επίπεδα ινσουλίνης βελτιώνοντας τη μεταβολική λειτουργία. Δεν υπάρχουν όμως αρκετές δημοσιευμένες μελέτες που να αποδεικνύουν αυτή τη θεωρία, γι” αυτό θα πρέπει να είσαι προσεκτική.

  • Dukan Diet

Οι αδερφές Middleton λάτρεψαν αυτή τη δίαιτα καθώς προετοιμαζόντουσαν για το βασιλικό γάμο. Η δίαιτα Dukan πραγματεύεται μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε πρωτεΐνες. Υπάρχουν τέσσερις φάσεις: στην πρώτη, η οποία διαρκεί περίπου πέντε ημέρες, επιτρέπεται να τρως μόνο άπαχη πρωτεΐνη, ενώ στα επόμενα τρία στάδια έχουν να κάνουν με τη σταδιακή εισαγωγή ορισμένων φρούτων, λαχανικών και υδατανθράκων και τελικά όλων των τροφίμων. Παρά το γεγονός ότι η δίαιτα Dukan μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος γρήγορα, δεν πρέπει να τηρηθεί μακροπρόθεσμα.

joytv




00 inkefalonia general ad 300X250