Νταλάρας: Ο Πανούσης εμπορεύεται τη σάχλα...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 10:43

Νταλάρας: Ο Πανούσης εμπορεύεται τη σάχλα...

Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο Γιώργος Νταλάρας, όσον αφορά στα μπουζούκια και τη διασκέδαση που προσφέρουν ορισμένοι συνάδελφοί του. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ιόνιο Fm, ο τραγουδιστής χαρακτήρισε τα νυχτερινά μαγαζιά «ταχυφαγεία» και ξέσπασε εναντίον των τραγουδιστών που ανεβαίνουν μεθυσμένοι στην πίστα. «Στα μαγαζιά αυτά βρίσκεις οτιδήποτε. Είναι όπως ένα μαγαζί fast food, μόνο που εδώ έχουμε fast songs. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται κάποιος πίτα, ή χώμα. Ίσως γιατί δεν χρησιμοποιώ ουσίες, δεν συμβαδίζω με μεγάλο μέρος της κοινωνίας», είπε. Και συνέχισε ρίχνοντας τα βέλη του στους τραγουδιστές που -όπως λέει- προσφέρουν μια φτωχή διασκέδαση με ψευτοτράγουδα και παραδέχθηκε ότι με αυτά που λέει γίνεται αντιπαθής.

«Η νέα αντίληψη θέλει τους τραγουδιστές να τραγουδάνε δύο, τρεις, τέσσερις φορές την εβδομάδα, να γεμίζουν με 3.000 άτομα, να μεθάνε οι άνθρωποι, να πέφτουν στα πατώματα με ψευτοτράγουδα και να εκτονώνεται η διαδικασία μουσική και πολιτισμός στη βαρβαρότητα. Αυτά, άμα τα λες στον κόσμο γίνεσαι αντιπαθής. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ γιατί η αλήθεια δεν είναι αρεστή».

Ο Γιώργος Νταλάρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον άσπονδο... «εχθρό» του, Τζίμη Πανούση και τη σάτιρα που επιλέγει να κάνει. «Έχουν μπει διάφοροι σατιρικοί, που εμπορεύονται τη σάχλα. Είναι λίγοι, αλλά είναι αποδεκτοί και εγκεκριμένοι και παριστάνουν τους μουσικούς. Δεν είναι μόνο ο Τζίμης Πανούσης. Δημιουργείται μια μικρή ομάδα» και συνέχισε για τη δικαστική του διαμάχη με τον Τζίμη Πανούση: «Ένιωσα ότι η σάτιρα δεν είναι αθλιότητα. Πήγα με τα μέσα που μου δίνει η πολιτεία για να δείξω ποιος είναι υπεύθυνος γι' αυτό που γίνεται».

Τέλος, ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε και για τον νέο του ρόλο, αυτόν του παππού. «Είμαι ένας ευτυχισμένος παππούς. Κλαις μέσα σου από χαρά για τη γέννηση του παιδιού σου που γέννησε μια άλλη ζωή. Είναι πολλά τα συναισθήματα».

Πηγή: http://www.protothema.gr

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ