Δημιουργία εθελοντικής ομάδας για φθηνά αγροτικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 08:41

Δημιουργία εθελοντικής ομάδας για φθηνά αγροτικά προϊόντα

Μετά από ανοικτή πρόσκληση προς Δήμο και πολίτες του νησιού μας για τη δημιουργία κινήματος εθελοντών για προμήθεια φθηνών αγροτικών προϊόντων  όπως συμβαίνει στις περισσότερες πόλεις της χώρας μας  μετά λύπης μας σας ανακοινώνουμε ότι  συγκεντρώσαμε 7  μόλις εθελοντές.

Ισως  ο αριθμός αυτός να δηλώνει η ότι έχουμε οικονομική αυτάρκεια και δεν μας επηρεάζει   η οικονομική κρίση η ότι υπάρχει  αδιαφορία για  τέτοιου είδους δράσεις .

Για το δεύτερο σκέλος αναρτούμε τη δήλωση του Αντόνιο Γκράμσι Ιταλού συγγραφέα, πολιτικού επιστήμονα και γενικού  γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας

«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.»

Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;

Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου.

Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ’ αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ’ αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους. Ζω, είμαι ενταγμένος. Γι’ αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους.

11 Φεβρουαρίου 1917»

 

Για να αφυπνίσουμε τους συμπολίτες μας δηλώνουμε ότι έστω και μ αυτόν τον αριθμό εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε Ενεργοί Πολίτες Κεφαλονιάς θα προχωρήσουμε σ αυτό το κίνημα.

 Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι οι εθελοντές στην Πιερία φθάνουν στο ασύλληπτο νούμερο για μας των 2550 ατόμων και οι δράσεις τους  είναι πολυποίκιλες (δεν είναι τυχαίο ότι από εκεί ξεκίνησε το κίνημα της πατάτας και απλώθηκε σ όλη τη χώρα) η δε ιστοσελίδα τους είναι η παρακάτω http://www.otoposmou.gr/ προς ενημέρωσή σας.

 

Για όσους δεν πληροφορήθηκαν την πρώτη μας πρόσκληση μπορούν να την βρουν σ όλα τα ηλεκτρονικά  μέσα της Κεφαλονιάς και αν θελήσουν να συμμετέχουν σ αυτήν  μπορούν να αποστείλουν τα στοιχεία τους στο παρακάτω e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

                                 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ