Εποικοδομητικό ταξίδι στην Ιθάκη για τον Πέτρο Αλιβιζάτο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 09:42

Εποικοδομητικό ταξίδι στην Ιθάκη για τον Πέτρο Αλιβιζάτο

Εποικοδομητικό και ουσιαστικό ήταν το ταξίδι του κ. Πέτρου Αλιβιζάτου στην Ιθάκη το Σάββατο 17 Μαρτίου.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κατά τη διάρκειά της επίσκεψής του είχε εκτενή σύσκεψη με φορείς του τουρισμού και του πολιτισμού στη διάρκεια της οποία συζητήθηκαν βασικά θέματα.

Ο κ. Αλιβιζάτος επισκέφτηκε το νησί της Ιθάκης με σκοπό να δουλέψει πάνω στο αντικείμενό του και να συναντηθεί με φορείς, ώστε να δοθούν λύσεις σε βασικά ζητήματα. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξε να μην περπατήσει στην αγορά του νησιού. Μάλιστα, έκανε και απροειδοποίητη επίσκεψη στο Μουσείο της Ιθάκης, ενώ επισκέφτηκε και τη Μητρόπολη, όσον αφορά το θέμα του καμπαναριού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν πολλά και βασικά θέματα όπως ήταν αυτό της τουριστικής προβολής του νησιού, το λιμάνι του Πισαετού, τα αρχαία και τις τουριστικές διαδρομές και μονοπάτια της Ιθάκης.

Επίσης ο κ. Αλιβιζάτος συναντήθηκε και με τον Λιμενάρχη Ιθάκης, όσον αφορά τις τέντες και όπως φάνηκε υπάρχει λύση στο πρόβλημα.

Παντελής απουσία του Δήμου Ιθάκης

Αυτό πάντως που έκανε αλγεινή εντύπωση στον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του ήταν η παντελής απουσία του Δήμου Ιθάκης. Ούτε ο δήμαρχος Ιθάκης έδωσε το «παρών» στις συσκέψεις, ούτε όμως και κάποιος από τους αντιδημάρχους του.