Αγροτικός Συνεταιρισμός: Πως θα γίνουν οι φετινές μεταβιβάσεις Αγροτικών Δικαιωμάτων

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 14:31

Αγροτικός Συνεταιρισμός: Πως  θα  γίνουν  οι  φετινές  μεταβιβάσεις  Αγροτικών  Δικαιωμάτων

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει ότι ως την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν Αιτήσεις όσοι Κεφαλλονίτες και Θιακοί παραγωγοί θέλουν να πουλήσουν, να μεταβιβάσουν ή να νοικιάσουν «Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης» σε τρίτους ή στα παιδιά τους, δηλαδή να δώσουν τη δυνατότητα χρηματικών ποσών, ανά στρέμμα καλλιέργειας ή εκτροφής ζώου σε βοσκοτόπια, αξίας ίσης με τα Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης. Μόνο για τους θανάτους εντός του 2013, η προθεσμία υποβολής είναι έως και 15 Μαΐου 2013.

Το ύψος των Αγροτικών Δικαιωμάτων κάθε παραγωγού εξαρτάται από το είδος της καλλιέργειας ή της εκτροφής και πρέπει άμεσα να ενεργοποιούνται. Οι αποδέκτες μεταβίβασης ειδικών Δικαιωμάτων 2013 (εκτός των περιπτώσεων κληρονομιάς) απαιτείται να ενεργοποιούν αντίστοιχο αριθμό εκτατικών Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης με τον αριθμό ειδικών Δικαιωμάτων που τους μεταβιβάζονται. Δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση Αγροτικών Δικαιωμάτων αν δεν δηλώθηκαν καλλιέργειες ή ζωικό κεφάλαιο στην ετήσια Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης.

Σχετικά έντυπα και διευκρινήσεις για τις μεταβιβάσεις από οποιοδήποτε καθεστώς ενίσχυσης διατίθενται στα γραφεία του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού στο Αργοστόλι κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος Δ.Σ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ