ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Δεν θα υπακούσουμε στην αθλία πολιτική συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ευρωπαϊκής Ενωσης- ΔΝΤ!»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 10:39

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Δεν θα υπακούσουμε στην αθλία πολιτική συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ευρωπαϊκής Ενωσης- ΔΝΤ!»

Η σαρωτική επίθεση της συγκυβέρνησης, που καταστρέφει καθημερινά εργαζόμενους, αγρότες συνταξιούχους, άνεργους, νεολαία έχει από καιρό επεκταθεί και στο χώρο της εκπαίδευσης. Έτσι και η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Σκοπός τους δεν είναι η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν είναι η επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της αλλά η συνέχιση της εφαρμογής της μνημονιακής τους πολιτικής: ακόμη περισσότερες περικοπές μισθών και χρηματοδότησης, διάλυση των εργασιακών σχέσεων που έχουν απομείνει, συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρας της σε όφελος του ιδιωτικού (θα μείνει στο δημόσιο ότι δεν ενδιαφέρει τους ιδιώτες).

Πρόκειται, δηλαδή, για την ίδια πολιτική που εφαρμόζουν σε όλο το δημόσιο τομέα (βλ. συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ιδιωτικοποίηση της υγείας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποίηση ενέργειας, νερού κτλ. Βιώνουμε, δηλαδή την πλήρη αναίρεση του κοινωφελή χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών. Το αποτέλεσμα; Φτώχεια, εξαθλίωση, αβεβαιότητα, ανεργία να κοντεύει να αγγίξει το 50%!

Στην εκπαίδευση το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση σχολικών μονάδων μέσω της «αξιολόγησης» και του περιορισμού των περιοχών μετάθεσης. (Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η λειτουργία 1.500 λιγότερων σχολείων από την επόμενη σχολική χρονιά!)

Αξιολόγηση – υποταγή- απολύσεις.

Ή αλλιώς: «μαθήματα» του πώς κατασκευάζουμε ενόχους...

Σύμφωνα με τη συγκυβέρνησης η αιτία για τα δεινά της εκπαίδευσης είναι απλή και ακούει σε ένα μόνο όνομα• αυτό του εκπαιδευτικού. Για όλα φταίει αυτός. Όπως ακριβώς για την ανεργία ευθύνονται οι άνεργοι, για την υγεία και τα προβλήματά της, οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές, για τα πανεπιστήμια οι φοιτητές, για το πετσώνομμα των μισθών και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων οι ακριβοπληρωμένοι ιδιωτικοί υπάλληλοι με τα υπερβολικά συνδικαλιστικά δικαιώματα, και πάει λέγοντας. Αυτό πρέπει να πιστέψει ο ελληνικός λαός! Τους εκπαιδευτικούς πρέπει να στοχοποιήσει και να τους κρίνει ένοχους. Έτσι οι πολιτικές της υποχρηματοδότησης, των μηδενικών διορισμών, του σχολείου της αγοράς και της εξόντωσης των μαθητών που επιβάλλονται από συγκυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ μένει στο απυρόβλητο!

Σε αυτό πλαίσιο κινείται το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για τη γνωστή πλέον «διαβούλευση»= κοροϊδία.

Εκπαιδευτικοί, λοιπόν, σε κατάσταση «ομηρίας». Εκπαιδευτικοί που καλούνται να γίνουν «superman» για να λύσουν δήθεν όλα τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος. Εκπαιδευτικοί που η κάθε τους δραστηριότητα θα μετριέται με δείκτες και συντελεστές. Πλαίσιο ασφυκτικό, ιεραρχικό, αντιπαιδαγωγικό για να δικαιολογηθούν και οι απολύσεις που θα ακολουθήσουν.

Η «αθώα» κατάργηση των περιοχών μετάθεσης

Όλοι σχεδόν οι νομοί της χώρας μετατράπηκαν από δύο ή τρεις περιοχές μετάθεσης – τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε μία. Αυτό όσο και αν φαίνεται ότι αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, στην πραγματικότητα αφορά τη κοινωνία στο σύνολο της: αυτό το μέτρο οδηγεί ουσιαστικά σε κλείσιμο των περιφερειακών σχολείων, αφού τα κενά που θα δημιουργηθούν στα κέντρα των νομών θα καλυφθούν, με βελτίωση θέσης από εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιφέρειας. Με δεδομένο ότι πλέον γίνονται ελάχιστοι διορισμοί, τα κενά στα σχολεία αυτά θα παραμείνουν. Μοιραία, λοιπόν, θα οδηγηθούμε στο κλείσιμο και αυτών των σχολείων. Οι ολέθριες επιπτώσεις στη τοπική κοινωνία είναι ολοφάνερες: ένα μέρος των μαθητών θα αναγκαστεί να μετακινηθεί προς τις πρωτεύουσες των νομών (όσοι οικονομικά θα έχουν τη δυνατότητα αυτή) και ένα άλλο θα εγκαταλείψει πρόωρα και οριστικά το σχολείο.

Κεφαλονίτη, Κεφαλονίτισα,

βιώνουμε έναν καπιταλισμό με μια κοινοβουλευτική αστική δικτατορία που υπηρετεί την ολιγαρχία και το κεφάλαιο. Τρίτο μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, προϋπολογισμός του 2013, φορολογικό νομοσχέδιο, επαίσχυντο σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας, επιμέρους μέτρα και προεδρικά διατάγματα, διακηρύξεις για δήθεν έξοδο από την κρίση με «αργά και σταθερά» βήματα... όλα αποδεικνύουν ότι το ανθρωπιστικό και οικονομικό έγκλημα που διέπραξαν είναι ασύλληπτο. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με το δικαίωμα στην εργασία με στοιχειώδη δικαιώματα. . Από το Μάιο του 2010 μέχρι και τον προηγούμενο Δεκέμβριο φέσωσαν το λαό, ΝΔ –ΠΑΣΟΚ μαζί με το «αριστερό» δεκανίκι της ΔΗΜΑΡ, με νέα δάνεια ύψους 182,9 δις ευρώ. Σε διάστημα δυόμισι ετών δανείστηκαν ποσό... ίσο με το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2013! Το ανέφικτο χρέος επιβάλλει ένα ετήσιο μνημόνιο ύψους 10δις ευρώ!

Κόβουν σήμερα μισθούς και συντάξεις για να πληρωθούν ομόλογα που λήγουν από το...2023 έως και το 2042! Η εξυπηρέτηση του χρέους επιτάσσει να πηγαίνουν στην αποπληρωμή του όλα τα μελλοντικά πρωτογενή πλεονάσματα. Η «αδυναμία» της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή συνδέεται με τη στρατηγική επιλογή της να κάνει πλουσιότερους τους δανειστές και τους κερδοσκόπους. Η βαριά φορολογία για το λαό και η φορολογική ελάφρυνση για το τραπεζικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές αποκαλύπτει ότι η καταστροφική επέλαση κράτους-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ αναπαράγει και κοινωνικοποιεί την εξαθλίωση για λογαριασμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα η κρατική τρομοκρατία και βία, στοχοποιεί συλλογικότητες, αγωνιστές κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους. Κάθε πράξη αντίστασης, εργατικής, κοινωνικής διαμαρτυρίας και σύγκρουσης την χαρακτηρίζει ως εστία «ανομίας» και την ποινικοποιεί. Από κοντά η εργοδοτική τρομοκρατία σπάει κόκαλα ενώ αρωγός της έρχεται η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής που επιδιώκει να χτυπήσει τους αγώνες και τη δράση των εργαζομένων, να συκοφαντήσει την ιστορία του λαού μας που πάλεψε για λευτεριά, ψωμί και παιδεία.

Σε αυτές της συνθήκες της κοινοβουλευτικής χούντας το σύστημα έχει ανάγκη από οικονομικά εξαθλιωμένους και συνειδησιακά υποταγμένους εκπαιδευτικούς. Ξέρει καλά ότι αυτοί θα είναι οι «καλύτεροι» δάσκαλοι για την προετοιμασία μιας νεολαίας έτοιμης να δεχθεί αδιαμαρτύρητα να αποτελέσει τους σύγχρονους σκλάβους της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των τραπεζών!

Κεφαλλονίτη, Κεφαλλονίτισσα,

Το ρολόι του χρόνου το γυρίζουν πολύ πίσω. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ)- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ- ΔΝΤ. ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ-ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΥΟΥ!

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!
(αυτό είναι ίσως ένα από τα καλύτερα μαθήματα που θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία!)

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Ετικέτες: