Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς συμπαραστέκεται στην αγώνα των Ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 10:00

Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς συμπαραστέκεται στην αγώνα των Ναυτεργατών

Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι ναυτεργάτες αντιπαλεύοντας την πολιτική της εξαθλίωσης. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να έχουμε τακτικές, ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε εργάτη να δουλεύει και να κατοχυρώνει εργασιακά – ασφαλιστικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα. Καταγγέλλουμε το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνουν κυβέρνηση – εφοπλιστές σε βάρος των ναυτεργατών, των νησιωτών και όλων όσων, έχουν ανάγκη από συχνή μετακίνηση. Για να στηριχθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου προσθέτουν νέα μέτρα στα βάσανα που ήδη ζούμε (χαράτσια, φόροι, μειώσεις σε μισθούς, περικοπές σε υγεία – πρόνοια κ.λ.π.). Μέσα σε αυτά είναι η προωθούμενη απομόνωση των νησιών.

Ζητάμε:
1. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των ναυτεργατών, των νησιωτών και όλου του λαού.
2. Καμία ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών. Η ναυτιλία μπορεί και επιβάλλεται να γίνει βραχίονας ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
3. Πλοία σύγχρονα – ασφαλή με απρόσκοπτη, επαρκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.
4. Ουσιαστική μείωση των ναύλων μεταφοράς επιβατών – οχημάτων – εμπορευμάτων.
5. Δωρεάν εισιτήρια για τους άνεργους, ειδικές τιμές για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι, ΝΑΤ, πολύτεκνοι, φοιτητές, φαντάροι, ΑΜΕΑ, άνεργοι, εκπαιδευτικοί κ.λ.π.).

Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς




00 inkefalonia general ad 300X250