Γιάννα Κουλουμπή: «Ας κοιτάξουμε το κοινό καλό και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα στην άκρη»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 01:32

Γιάννα Κουλουμπή: «Ας κοιτάξουμε το κοινό καλό και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα στην άκρη»

Λένε ότι οι καρποί της υπομονής είναι γλυκείς, αλλά τι να το κάνεις, αν οι καρποί είναι σάπιοι; Γι αυτό, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου απέναντι στον Υπουργό Παιδείας ξεχωριστά, σε όσους «δούλεψαν» για τη σύνταξη του σχεδίου «Αθηνά», αλλά και συνολικά σε όσους αποφάσισαν τα παρακάτω που θα αναφερθούν. Κλείσατε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στη Σάμη. Απομονώσατε το Ληξούρι με το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών, την κατάργηση του Ειρηνοδικείου και την υποβάθμιση του Μαντζαβινατείου.

Αφήσατε ένα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στη μοίρα του. Σας παρακαλάμε για να φτιάξετε το 2ο Λύκειο Αργοστολίου και να μην κάνουν μάθημα τα παιδιά μας σε καρκινογόνα κοντέινερ. Αφήσατε ένα Διοικητικό Συμβούλιο να βάλει λουκέτο στο Κοργιαλένειο Ίδρυμα. Θέλετε να καταργήσετε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και προσπαθείτε να το περάσετε δια της πλαγίας. Απομονωνόμαστε ακτοπλοϊκά και δεν κάνετε τίποτα. Τώρα μας κλείνετε και το ΤΕΙ μας!

Δεν νομίζετε ότι φτάνει;; Δεν θέλει πολύ μυαλό και στρογγυλά τραπέζια συσκέψεων για να καταλάβει κανείς ότι ο τόπος μας μαραζώνει με αυτές τις πρακτικές. Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι ανάπτυξη δεν έρχεται με αυτόν τον τρόπο.

Δεν θα αναφερθώ στις συνέπειες των επιλογών σας και των πρακτικών σας, έτσι κι αλλιώς κανείς από εσάς δεν γνωρίζει τι σημαίνει τοπική αγορά στην Κεφαλονιά. Όχι γιατί δεν την έχετε επισκεφθεί ποτέ, απλώς γιατί όταν το κάνετε, το κάνετε με κουστουμάκι, ψάλλετε τα γνωστά τροπάρια περί ενότητας και ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και εξαφανίζεστε.

Θέλω να πιστεύω ότι ειδικά για το θέμα των ΤΕΙ, θα λειτουργήσετε διαφορετικά. Θα μελετήσετε όλες τις παραμέτρους και θα διαπιστώσετε ότι κάνετε λάθος. Θέλω να ελπίζω πως ο αγώνας που ξεκίνησαν με πράξεις και όχι απλές ανακοινώσεις Περιφέρεια, Δημαρχείο και σύσσωμη η Φοιτητική Κοινότητα θα έχουν αποτέλεσμα.

Για μένα προσωπικά, ειδικά σε θέματα παιδείας, κομματικές γραμμές, μνημόνια και εντολές τρίτων δεν έχουν καμιά αξία. Ούτε τα μνημόσυνα έχουν, ούτε τα όσα έλεγαν δήθεν μερικοί τοπικοί εθνοσωτήρες του παρελθόντος. Σημασία έχει μόνο η Κεφαλονιά, τα Ιόνια Νησιά και το πώς θα αναπτυχθεί αυτός ο τόπος. Με ενδιαφέρει τι γίνεται από εδώ και στο εξής. Έτσι κι αλλιώς, αν είχαν γίνει τα στοιχειώδη έστω σωστά στο παρελθόν, σήμερα δεν θα βιώναμε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές παρακμής. Για αυτό, όλοι μας, ας σκεφτούμε το κοινό καλό και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα στην άκρη! Ειδικά τα ΤΕΙ δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας τα κλείσουν!
Γιάννα Κουλουμπή

Εκπαιδευτικός


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250