Διονύσης Μαρκάτος: «Εάν αυτονομηθούμε θα είναι προς όφελος όλων»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:07

Διονύσης Μαρκάτος: «Εάν αυτονομηθούμε θα είναι προς όφελος όλων»

Συνέντευξη όσον αφορά το μέλλον του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου Ληξουρίου και τον αγώνα που γίνεται για να παραμείνει αυτόνομο, παραχώρησε στο inkefalonia.gr ο διοικητής του κ. Διονύσης Μαρκάτος. Συνέντευξη στoυς Μαρία Μουρελάτου και Μάκη Μοσχόπουλο «Στην Αθήνα μεταβήκαμε με την βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και τον Γεράσιμο Θεοτοκάτο επικεφαλή της επιτροπής αγώνα, εκεί συναντηθήκαμε και με τον Γιώργο Γερουλάνο πρόεδρο του συλλόγου φίλων του νοσοκομείου, επίσης συμμετείχαν η Κατερίνα Τσαγκαράτου εκπρόσωπος των εργαζομένων και ο Παναγής Βλάχος μέλος της επιτροπής αγώνα» δηλώνει στα πρώτα του λόγια ο κ. Μαρκάτος και συνεχίζει: «Όλες οι επαφές έγιναν στο κοινοβούλιο, συναντηθήκαμε με τον Νικήτα Κακλαμάνη από την ΝΔ, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον κ. Λυκούδη, τον πρόεδρο των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» κ. Καμένο. Με τους κ. Κρεμαστινό και Μανιάτη από το ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Κατσώτη από το ΚΚΕ, και με τον κ. Στρατούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιχειρήματα τους εξηγήσαμε τι ακριβώς συμβαίνει και μπορώ να σας πω ότι έδειξαν πολύ μεγάλη κατανόηση, και θετική ανταπόκριση. Έδωσαν όλοι υπόσχεση ότι όποτε και εφόσον κατατεθεί η τροπολογία στη βουλή θα την συνυπογράψουν και θα την ψηφήσουν όλοι οι βουλευτές. Μέχρι τη Παρασκευή 25 Ιανουαρίου από ότι μαθαίνω θα έχει κατατεθεί. Με την τροπολογία ζητάμε την εξαίρεση του νοσοκομείου από τις συγχωνεύσεις γιατί είμαστε σε ένα ειδικό καθεστώς λόγο κληροδοτήματος διατηρώντας το νομικό μας πλαίσιο.

Αν λειτουργούμε σαν αυτόνομο νοσοκομείο θα είμαστε και αυτόνομοι διοικητικά γιατί η γνωμάτευση του συνταγματολόγου λέει ότι για να τηρηθούν οι όροι πρέπει το νοσοκομείο να λειτουργεί ως ένα αυτόνομο πρόσωπο δημοσίου δικαίου με όλα εκείνα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που συνάδουν για έναν αυτοτελή δημόσιο οργανισμό. Εάν και εφόσον αυτονομηθούμε θα είναι όφελος για όλους, και για την τοπική κοινωνία και για το νοσοκομείο το ίδιο.
Από την ανταπόκριση που έδειξαν τα κόμματα είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει κατανόηση του θέματος και η τροπολογία θα ψηφιστεί στη βουλή, δεν μπορώ όμως να πω ότι είμαι απόλυτα βέβαιος. Το κλίμα από τα κόμματα του κοινοβουλίου και από αυτά που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ήταν απόλυτα θετικό».

Ο κ. Μαρκάτος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που έχει φέρει η συγχώνευση: «Με τη συγχώνευση αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο η προσαρμογή είναι πολύ δύσκολη, και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου μας. Το ζητούμενο για μας είναι να είμαστε συνεπείς απέναντι στον ασθενή, απέναντι στον επισκέπτη, απέναντι στον πολίτη. Και παρ' όλο που υπάρχουν κάποιες ελλείψεις που οφείλονται στη διαδικασία παραγγελίας πραγμάτων, προϊόντων, αγαθών που σύμφωνα με το μητρώο δεσμεύσεων για να παραγγείλεις κάτι πρέπει να δείξεις ότι έχεις τα λεφτά, και μέχρι τώρα αυτές τις μέρες προκύπτουν προβλήματα. Εμείς έτσι ή αλλιώς πρέπει να λειτουργήσουμε προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα που άπτονται της υγείας των ασθενών μας».


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250