Το Επιμελητήριο ενημερώνει...

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013 07:39

Το Επιμελητήριο ενημερώνει...

Είδε το φως της δημοσιότητας η πρόσκληση και ο Οδηγός Προγράμματος της «Ολοκληρωµένης παρέµβασης για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Εθνικό Αποθεµατικό Απροβλέπτων». Το Πρόγραμμα αφορά και την Περιφέρεια Ιονίων νήσων. Ως πρώτη ημέρα υποβολής ορίζεται η 1η/3/2013 και ως τελευταία ημέρα η 29η/3/2013.Θα διατεθούν συνολικά 40.000.000 ευρώ

Το Πρόγραµµα «Ολοκληρωµένη παρέµβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας» στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης µέσω της δηµιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας των απειλούµενων από την ανεργία γυναικών, των ανέργων .

Στο πλαίσιο αυτό ενισχύονται οι παρακάτω δύο Υποδράσεις:
1.Ολοκληρωµένη παρέµβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας για γυναίκες 18-35 ετών.
2.Ολοκληρωµένη παρέµβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας για γυναίκες 36-64 ετών.

Οι Υποδράσεις θα υλοποιηθούν µε βάση τον Εγκεκριµένο Οδηγό Προγράµµατος, στον οποίο περιγράφονται αναλυτικά, οι προϋποθέσεις συµµετοχής, τα απαιτούµενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης των προτάσεων, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων κ.λ.π.
∆ικαιούχοι της ∆ράσης είναι γυναίκες 18-64 ετών άνεργες ή απειλούµενες από ανεργία που έχουν την ιδιότητα της ανέργου, ή έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία και βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, ή έχουν κλείσει την ατοµική ή προσωπική τους επιχείρηση κατά την τελευταία τριετία, δεν ασκούν άλλη επιχειρηµατική δραστηριότητα και δεν απασχολούνται µε σύµβαση εξαρτηµένης εργασίας, ή απειλούνται από ανεργία, π.χ. εργαζόµενες σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας κλπ.Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν και αυτοαπασχολούµενες ασφαλισµένες σε οικείους ασφαλιστικούς φορείς µε εισόδηµα χαµηλότερο από το εισοδηµατικό όριο φτώχειας, όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ.
Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε µε τον ΕΦΕΠΑΕ και τους εταίρους του στα τηλέφωνα 210-6985210 και το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥ∆ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.

Αργοστόλι 18/01/13

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου
Μιχαλάτος Θεόφιλος




00 inkefalonia general ad 300X250