Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ για τη σύλληψη του Μάκη Σπυράτου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 13:18

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ για τη σύλληψη του Μάκη Σπυράτου

Η τοπική γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την σύλληψη και βίαιη προσαγωγή του κομμουνιστή προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης Μάκη Σπυράτου στην αστυνομική διεύθυνση Κεφαλονιάς.

Χρησιμοποιώντας μεθόδους που αποκαλύπτουν το αντιδραστικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας, συνέλαβαν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου χωρίς καν να του γίνει γνωστός ο λόγος κράτησής του, χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να καλέσει νομική στήριξη. Μάλιστα η πρόθεσή τους να του περάσουν χειροπέδες αλλά και οι ρήσεις των ασφαλιτών περί αρκετής δημοκρατίας που βλάπτει, φανερώνει την όξυνση της καταστολής που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.

Είναι άλλωστε προετοιμασμένη η άρχουσα τάξη για περισσότερη και αγριότερη καταστολή. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι στρατιωτικές ασκήσεις που λαμβάνουν χώρα σε συνεργασία με την ευρωαστυνομία και τον ευρωστρατό για τον κατευνασμό των λαϊκών κινητοποιήσεων. Δεν είναι τυχαίες οι μεθοδεύσεις του δημάρχου Αθηναίων, Καμίνη, για τις απεργίες και το πώς θα πρέπει αυτές να γίνονται στο κέντρο της πόλης. Θέλουν ουσιαστικά να αποδώσουν την ευθύνη της κάθε λογής προβοκάτσιας του παρακράτους και των σωμάτων ασφαλείας στους χιλιάδες εργαζόμενους και λαϊκούς αγωνιστές που διαδηλώνουν απέναντι στον σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους απέναντι στην εξαθλίωσή τους. Την ίδια ώρα απαιτούν από τις οργανώσεις των διαδηλωτών να παίρνουν την άδεια από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους για να πραγματοποιούν διαδηλώσεις, του δικαιώματος του συνέρχεστε.

Η δράση του ΠΑΜΕ και των άλλων ταξικών συσπειρώσεων είναι ο ξεκάθαρος στόχος όλης αυτής της μεθόδευσης, όλης αυτής της καταστολής και αυτό είναι επόμενο άλλωστε γιατί τόσο το ΠΑΜΕ όσο και η ΠΑΣΕΒΕ η ΠΑΣΥ το ΜΑΣ η ΟΓΕ είναι αυτές που αμφισβητούν την εξουσία του κεφαλαίου, αμφισβητούν την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. την πλουτοκρατία.

Και αυτή η ενέργεια κατά του αγωνιστή προέδρου του εργατικού κέντρου Μάκη Σπυράτου , είναι συνέπεια της ταξικής πάλης που διεξάγεται. Θέλουν να χτυπήσουν τη πρωτοπορία για να φοβηθεί ο λαός.

Μετά τη τραμπουκική ενέργεια σε βάρος του δημοτικού σύμβουλου του ΚΚΕ Νίκου Γκισγκίνη που για την οργάνωση της ευθύνεται η δημοτική αρχή, τη σκυτάλη στην απόπειρα τρομοκράτησης του ταξικού και λαïκού κινήματος παίρνει η ασφάλεια και η αστυνομική διεύθυνση Κεφαλονιάς.

Όμως ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει ούτε σε απειλές, ούτε στα διάφορα κουτσαβάκια. Ο λαός πρέπει να ατσαλώνεται ακόμη περισσότερο από τέτοιες προκλήσεις και να μπει πιο αποφασιστικά στη μάχη για την ανατροπή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και να καταφέρει ουσιαστικά πλήγματα την δικτατορία των μονοπωλίων.

Συμπόρευση με το ταξικό κίνημα, οργάνωση της πάλης του λαού απέναντι στη καταστολή απέναντι στην εξουσία του κεφαλαίου για την αποδέσμευση από την Ε.Ε. και την πορεία σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία..

Τοπική γραμματεία Κεφαλονιάς - Ιθάκης     




00 inkefalonia general ad 300X250