Λαμπρά μυαλά στο Λύκειο Κεραμειών!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 14:00

Λαμπρά μυαλά στο Λύκειο Κεραμειών!

Λαμπρά νεανικά μυαλά υπάρχουν στο νησί μας και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε υπερηφάνεια και αισιοδοξία.

Στις 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σε όλα τα Λύκεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ο διαγωνισμός Euroscola, στο πλαίσιο του ομώνυμου εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προσφέρει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε νεαρούς πολίτες της Ευρώπης να συναντηθούν στην έδρα του Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο της Γαλλίας, και, συγκροτώντας ένα άτυπο «Κοινοβούλιο νέων» να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την πορεία της Ενωμένης Ευρώπης.

                Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 168 μαθητές Λυκείου απ’ όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, γράφοντας έκθεση με θέμα «Η συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη μείωση του δημοκρατικού ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Ανάμεσά τους και οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Κεραμειών Εμμανουέλα Βαλλιάνου (με βαθμολογία 88,8/100), Αντώνης Βασιλάτος (82,3/100), Χρυσάννα Κωνσταντάτου (79,6/100) και Αναστασία Σολωμού (94,1/100).

Και οι τέσσερις μαθητές συγκέντρωσαν από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον διαγωνισμό. Μάλιστα, η Αναστασία Σολωμού κατόρθωσε με την έκθεσή της να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία και την πρώτη θέση σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (94,1/100).

Ωστόσο μόνο οι 24 υψηλότερες βαθμολογίες, όπως προβλεπόταν, πήραν το εισιτήριο για το Στρασβούργο, όπου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα Euroscolaστις 2 Απριλίου.

                Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν επίσημα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, η Κεφαλονιά συμμετέχει στο εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι με 5 μαθητές, από τους οποίους 2 προέρχονται από το Βαλλιάνειο Γενικό Λύκειο Κεραμειών: Πρόκειται για τις Αναστασία Σολωμού και Εμμανουέλα Βαλλιάνου. Τα υπόλοιπα παιδιά που κέρδισαν το εισιτήριο για το Στρασβούργο είναι η Εβελίνα Καππάτου - Χαλιώτη (1ο ΓΕΛ Αργοστολίου), η Χριστίνα Πολύζου (2ο ΓΕΛ Αργοστολίου) και ο Φανούρης Παπαδάτος (ΓΕΛ Ληξουρίου).

                Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αλλά και στα κορίτσια που κατάφεραν να προκριθούν, αποδεικνύοντας ότι ένας μαθητής που φοιτά σ’ ένα σχολείο της περιφέρειας, σε μια τόσο δύσκολη εποχή, μπορεί να διεκδικεί επάξια και να κερδίζει διακρίσεις και πρωτιές.          

Η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Κεραμειών κα Ευδοξία Μανέτου μίλησε για την επιτυχία των μαθητών: «Εύχομαι τα παιδιά μας να έχουν πάντα επιτυχίες και να μας κάνουν υπερήφανους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Εύχομαι να συνεχίσουν να ξεχωρίζουν και να προχωρούν μπροστά».

Ευχόμαστε στην Αναστασία, στην Εμμανουέλα, στην Εβελίνα, στη Χριστίνα και στον Φανούρη καλό ταξίδι στο Στρασβούργο!

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250