Κάλεσμα για Παγκεφαλληνιακή συγκέντρωση για την «Συγχώνευση νοσοκομείων»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2013 14:18

Κάλεσμα για Παγκεφαλληνιακή συγκέντρωση για την «Συγχώνευση νοσοκομείων»

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, Κ.ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΜΗΣ, Κ.ΥΓΕΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ, Κ.Ψ.Υ, ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (11:00-14:00) την Τρίτη 08/01/13 και σας καλεί στην Πανκεφαλληνιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 11:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο για να διαμαρτυρηθούμε για τη συγχώνευση του «Μαντζαβινάτειου» Νοσοκομείου Ληξουρίου με το Νοσοκομείο στο Αργοστόλι, την κατάργηση του οργανισμού του και τη δημιουργία ενός οργανισμού με καταργημένες οργανικές θέσεις, που αφήνει ανοιχτό το δρόμο της απόλυσης στους εργαζόμενους της υγείας αντικαθιστώντας τους με το σκλαβοπάζαρο της κοινωφελούς εργασίας, στο όνομα της εξυγίανσης του προϋπολογισμού.


Την ίδια ώρα, με τη συγχώνευση των νοσοκομείων υποβαθμίζεται η υγεία του νησιού, με την κατάργηση υπηρεσιών, που μέχρι σήμερα εξυπηρετούν τους πολίτες, ανοίγοντας το δρόμο της ιδιωτικοποίησης της υγείας, που θα βρει πρόσφορο το έδαφος ν'αναπτυχθεί, τη στιγμή που θα έχει διαλυθεί η δημόσια και δωρεάν υγεία αποκλείοντας τους πολίτες από την περίθαλψη καθώς αυξάνονται συνεχώς τα νοσήλια στις ιδιωτικές κλινικές.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:


• Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλες τις Κεφαλλονίτισσες,-τες χωρίς τοπικούς αποκλεισμούς.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ενάντια στο καθεστώς της εργασιακής ομηρίας της κοινωφελούς εργασίας των Μ.Κ.Ο, που θέλουν να καρπωθούν το 5% του μισθού των συμβασιούχων εργαζομένων, από χρήματα του ΕΣΠΑ.
• Πληρότητα των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με υγειονομικό υλικό, με χρήματα που θα προκύψουν από την ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ των δανείων, τα χρήματα των οποίων δε δόθηκαν στο λαό αλλά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                             ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250