Φιλόζωοι έσωσαν τον πανέμορφο κύκνο του Κουτάβου!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012 09:53

Φιλόζωοι έσωσαν τον πανέμορφο κύκνο του Κουτάβου!

Παραμονή Χριστουγέννων, περίπου στις 12:00 το μεσημέρι, μια κυρία περπατώντας στο μονοπάτι του Κουτάβου, είδε ένα μεγάλο κομμάτι πετονιάς να σέρνεται από έναν από τους πανέμορφους κύκνους που ζουν στη λιμνοθάλασσα. Αμέσως προσπάθησε να ενημερώσει όποιον έκρινε υπεύθυνο, και έτσι ο συντονισμός της επιχείρησης σύντομα έφτασε στα χέρια της γνωστής για την προσφορά της στο θέμα με τα αδέσποτα ζώα του νησιού, Μαρίνα Μασσάδο (σύλλογος ΝΤΟΡΙΣ).

Η ανταπόκριση και βοήθεια από το Δήμο, το Λιμεναρχείο και το Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου ήταν άμεση. Με τη βοήθεια και τη συνεργασία αρκετών εθελοντών που είναι πάντα πρόθυμοι να συμμετέχουν σε αντίστοιχες καταστάσεις, καταφέραμε τελικά να πιάσουμε τον κύκνο και να τον μεταφέρουμε στο κτηνιατρείο του κ. Λευτέρη Ψαρρού, με τον καταπληκτικό χειρισμό του οποίου βγάλαμε τελικά από το στομάχι του κύκνου μια μεγάλη ποσότητα πετονιάς, ένα κουβάρι στην κυριολεξία, τυλιγμένο γύρω από ένα συνοθύλευμα από κλαδάκια και ρίζες. Η επιχείρηση τελείωσε περίπου στις 19:00 με την απελευθέρωση του κύκνου πίσω στον Κούταβο.

Ο κύκνος αυτός γεννήθηκε την περασμένη άνοιξη, είναι δηλαδή περίπου 7 μηνών, σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη. Είναι από τα ελάχιστα κυκνάκια που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στον Κούταβο τα τελευταία χρόνια. Και αν δεν είχε γίνει όλη αυτή η κινητοποίηση, δε θα τα κατάφερνε...

Αμεση ανταπόκριση και βοήθειά από τους κυρίους Νίκο Ανουσάκη (Δήμος), Άγγελο Κωνσταντάκη (Δήμος), Λούκα Νιφοράτο (Δήμος/Ναυτικός Όμιλος), Σπύρο Σταματελάτο (Λιμεναρχείο), Λευτέρη Ψαρρό (κτηνίατρος) και τους εθελοντές Μαρίνα Μασσάδο, Peter Lee, Θόδωρο Δαδάμη, Κορίνα Νίκα, Υβόν Βάλσερ, Παύλο Γεωργιλά και οποιονδήποτε άλλο βρέθηκε εκείνη τη στιγμή εκεί και έδωσε ένα χέρι βοήθειας.

Σίγουρα ο κύκνος μας τους θυμάται όλους! Καλά Χριστούγεννα!!"

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250