Αίσιο τέλος για την περιπέτεια νεαρών παιδιών στον Αίνο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012 21:41

Αίσιο τέλος για την περιπέτεια νεαρών παιδιών στον Αίνο

Σε άμεσο κίνδυνο εκτέθηκαν δυο νεαρά παιδιά που επισκέφθηκαν τον Αίνο σήμερα το απόγευμα και έχασαν το δρόμο τους σε μονοπάτι του βουνού. Οι δυο νεαροί, θέλοντας να ανακαλύψουν  τις ομορφιές του χιονισμένου βουνού εισήλθαν στο μονοπάτι κοντά στη θέση «Μεταξά» , έχασαν όμως το δρόμο τους , λίγο πριν νυχτώσει.

Όπως μάθαμε υπήρξε αδυναμία τηλεφωνικής επικοινωνίας καθώς, το κινητό του ενός είχε μείνει από μπαταρία ενώ του άλλου δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει κλήσεις, με αποτέλεσμα τα δυο παιδιά να κινδυνεύουν να μείνουν αποκλεισμένα στο βουνό σε συνθήκες  πέντε και πλέον βαθμών υπό το μηδέν.

Οι δυο άλλοι φίλοι που βρίσκονταν μαζί τους και είχαν παραμείνει στον κεντρικό δρόμο , αφού έχασαν το στίγμα των δυο παιδιών, ζήτησαν τη βοήθεια του οδηγού του εκχιονιστικού μηχανήματος  που μόλις είχε ολοκληρώσει το καθάρισμα του δρόμου που οδηγεί στις κεραίες , στην κορυφή το βουνού.

Τελικά, μετά από περίπου μια ώρα οι δυο νεαροί κατάφεραν να βρουν το σημείο του μονοπατιού που οδηγούσε στον κεντρικό δρόμο και έφυγαν ανακουφισμένοι για την λήξη της περιπέτειας τους.

Βρισκόμενοι στο βουνό για ρεπορτάζ, βρήκαμε πολλούς επισκέπτες που λόγω της χιονόπτωσης θέλησαν να ανέβουν στο βουνό.

Ο Αίνος χιονισμένος είναι πανέμορφος, κρύβει όμως μεγάλους κινδύνους για όσους δεν έχουν εμπειρία.

Προτείνουμε να είστε πολύ προσεκτικοί , αν επιλέξετε να ανέβετε στο βουνό , πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό (αλυσίδες, ρουχισμός κα ) και ποτέ  να μην υπερτιμάτε τις δυνάμεις σας.

Η φωτογραφία είναι σημερινή από τον Αίνο.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250