Αρχίζει η επιστροφή φόρου και ΦΠΑ από το κράτος!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 08:55

Αρχίζει η επιστροφή φόρου και ΦΠΑ από το κράτος!

Επιτέλους όσοι περιμένουν επιστροφή φόρου ή ΦΠΑ από το κράτος επί μήνες θα δουν... χαρά, αφού έχει ήδη δοθεί εντολή μέσα στις επόμενες ημέρες να αρχίσει η πληρωμή από το κράτος. Μέσα στις επόμενες 12 ημέρες πρέπει να πληρωθούν προς ιδιώτες τα πρώτα 2 δισεκατομμύρια από τα χρωστούμενα του κράτους.

Μάλιστα μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δημιουργηθεί λίστα με όσους χρωστά το Δημόσιο έτσι ώστε να αποφασιστεί ποιοι θα πληρωθούν πρώτοι.

Παράλληλα οι έφοροι των μεγάλων ΔΟΥ έλαβαν εντολή πρέπει να «τρέξουν» τις διαδικασίες για την επιστροφή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος σε χιλιάδες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που περιμένουν πολλούς μήνες για να λάβουν τα χρωστούμενα από το κράτος. Πρόκειται για βεβαιωμένους φόρους 738 εκατ. ευρώ.

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε περίπου 150.000 νοικοκυριά - δικαιούχους. Υπολογίζεται ότι θα διατεθούν συνολικά 4 εκατ. ευρώ. Τα σχετικά ποσά θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι με τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση που έχουν υποβάλει.

newsit