Γιόρτασε τα 160 χρόνια ζωής του το δημοτικό σχολείο των Βλαχάτων! (photos + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 13:51

Γιόρτασε τα 160 χρόνια ζωής του το δημοτικό σχολείο των Βλαχάτων! (photos  + video)

Όλα τα Βλαχάτα ήταν εκεί! Στην μεγάλη γιορτή του δημοτικού σχολείου του χωριού που γιόρτασε τα 160 χρόνια από την ίδρυσή του. Κείμενο – Φωτογραφία: Γιώργος Χαλαβαζής

Μια πολύ όμορφη γιορτή, που έγινε απο απόγευμα της Τρίτης και που ετοιμάστηκε από τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου. Ένα πάντρεμα του παρελθόντος με το παρόν, μια μουσικοχορευτική παράσταση, που είχε ακόμα και θεατρικό σκετς, ενθουσίασε όσους γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του σχολείου στα Βλαχάτα.

Κέρδισαν το χειροκρότημα και δικαίως μαθητές και δάσκαλοι γι' αυτήν την πολύ όμορφη εκδήλωση, στην οποία το παρών έδωσαν ο αντιδήμαρχος Λειβαθούς κ. Ευάγγελος Κεκάτος, αλλά και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βλαχάτων κ. Απόστολος Χαραλαμπάτος, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανακάλεσε μνήμες από την εποχή που και αυτός ήταν μαθητής στο συγκεκριμένο σχολείο.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Ειρήνη Φωκά αναφέρθηκε αναλυτικά στην μεγάλη ιστορία του σχολείου, στη διαδρομή των 160 χρόνων της ύπαρξής του, από το 1852 όπου ιδρύθηκε μέχρι και τις μέρες μας. Και το συγκινητικό ήταν πως στην αίθουσα υπήρξε συνύπαρξη και ηλικιωμένων που πέρασαν από το σχολείο και φυσικά των νέων παιδιών του σχολείου. Ήταν η συνύπαρξη του παρελθόντος με το παρόν.

Στην εκδήλωση χόρεψε παραδοσιακούς χορούς  το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού Συλλόγου Βλαχάτων «ο Αίνος», ενώ την παράσταση έκλεψε το θεατρικό όπου οι μαθητές έκαναν τους δάσκαλους και οι δάσκαλοι τους καθηγητές.

Πραγματικά ήταν μια πολύ όμορφή εκδήλωση και αξίζουν πολλά μπράβο σε δασκάλους, καθηγητές και γονείς που το υλοποίησαν.

https://www.youtube.com/watch?v=1mSyXjk4uV8
https://www.youtube.com/watch?v=byfH4q-NYQw
https://www.youtube.com/watch?v=OOySCDARm0Q
https://www.youtube.com/watch?v=lxisl7enhLY

{phocagallery view=category|categoryid=335|limitstart=0|limitcount=0}