Κινητοποίηση φορέων στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για τα ζητήματα στην Υγεία (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 10:47

Κινητοποίηση φορέων στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για τα ζητήματα στην Υγεία (εικόνες + video)

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σήμερα και το μεσημέρι της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε  παρέμβαση -με πρωτοβουλία του ΕΚΚΙ - στην Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, από τους εκπροσώπους των παρακάτω Συλλόγων :

Σωματείο εργαζομένων Γ.Ν. Κεφαλλονιάς ,Σύλλογος Ιδιωτικών υπαλλήλων Κ-Ι ,Σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων Κ-Ι,Σύλλογος Ιδιωτικής εκπαίδευσης Κ-Ι ,Σύλλογος Επισιτισμού Τουρισμού Κ-Ι ,Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κ-Ι ,ΕΛΜΕΚΙ, ΕΚΚΙ ,Σύλλογος ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς ,Σύλλογος ενάντια στις εξορύξεις Κ-Ιθάκης Τον λόγο πήραν οι Πρόεδροι του ΕΚΚΙ .κ Γιώργος Γαβρίλης ,του Σωματείου εργαζομένων στο Γ.Ν.Κ. κ.Κωνσταντίνος Τσιμάρας και ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Μαντζουράτος κ.α.

Μετά την παρουσιάση των ζητημάτων  στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φώτη Μεσσάρη,  όπου αναφέρθηκαν για μία ακόμη φορά τα προβλήματα του Νοσοκομείου όπως η λειτουργία της ΜΕΘ, η στελέχωση των κενών θέσεων προσωπικού και η πορεία εξέλιξης της προκύρηξης που έγινε πρόσφατα.

Σπύρος Σακαλής 

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης τονίζει για την κινητοποίηση τα εξής: 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρέμβαση του Ε.Κ.Κ.-Ι. στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας(ΟΕΝΓΕ), στα πλαίσια της μέρας Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία του λαού και της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας. Η παρέμβαση αυτή αγκαλιάστηκε από πολλούς συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς των νησιών μας και κύρια από το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου μας.

Δηλώσεις στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου που πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση έκαναν ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κώστας Τσιμάρας και ο Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μαντζουράτος.

Αμέσως μετά έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου όπου αναλύθηκαν από την αντιπροσωπεία όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι και ο λαός της Κεφαλονιάς στις υπηρεσίες υγείας καθώς και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Τονίστηκε ότι αυτά τα προβλήματα έχουν άμεση σχέση με την μεγάλη υποστελέχωση των δομών υγείας του νησιού με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό (πάνω από 60%), καθώς και με τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικά-τεχνολογικά μέσα και μέσα προφύλαξης του προσωπικού, με τα κτηριακά προβλήματα του νοσοκομείου κ.α. Τονίστηκε επίσης ότι όλα τα παραπάνω προβλήματα και οι ελλείψεις δεν οφείλονται, ούτε πριν ούτε και σήμερα σε συνθήκες πανδημίας στην «κακή» διαχείριση και στον «διεθνή πόλεμο για το υγειονομικό υλικό…» όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση , αλλά στην χρόνια και στρατηγική υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας προκειμένου να γενικευτεί η προσαρμογή της στους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Αυτήν την πολιτική υλοποιούν με ευλάβεια κυβέρνηση-6η ΥΠΕ-διοικήσεις νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν την Υγεία του λαού ως εμπόρευμα.

Ο Διοικητής επί της ουσίας προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιρρίπτοντας την ευθύνη για την απουσία νέων προσλήψεων στην διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, που αρκετές μέρες τώρα «…ελέγχει… τα δικαιολογητικά όσων νοσηλευτών υπέβαλλαν αιτήσεις!!!». Για γιατρούς βέβαια ούτε λόγος να γίνεται. Αποκάλυψε επίσης ότι απευθύνθηκε στους χορηγούς για εξοπλισμό του νοσοκομείου γιατί «…και τα κρεβάτια της ΜΕΘ να είχαμε , πάλι δεν θα έφτανε ο εξοπλισμός για να καλυφθούν οι ασθενείς σε περίπτωση που έχουμε πολλά κρούσματα στο νησί…». Φυσικά δεν απάντησε στο εύλογο ερώτημα που προέκυψε μετά από αυτήν την τοποθέτησή του, ότι αφού δεν έφθαναν ούτε τε κρεβάτια της ΜΕΘ τότε γιατί τα εκχώρησε σε άλλο νοσοκομείο.

Ιδιαίτερα απαιτήσαμε όλα τα απαραίτητα μέσα προφύλαξης για το νοσηλευτικό προσωπικό που σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάζεται σε πολύωρη εργασία ακόμη και χωρίς να εξυπηρετεί τις φυσικές του ανάγκες, λόγω έλλειψης ειδικών στολών.

Συνάδελφοι, δεν σταματάμε να διεκδικούμε το αυτονόητο, γιατί αυτή την περίοδο στις μονάδες Υγείας και τα νοσοκομεία της χώρας δίνεται η μάχη της ζωής.

Όλοι μαζί σήμερα όπως και κάθε μέρα,
«Σπάμε τη σιωπή, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για την υγεία του λαού».

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

Παρακάτω εικόνες και  βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Τσιμάρα και του κ. Γαβρίλη 

https://www.youtube.com/watch?v=1FGj25fXCME

https://www.youtube.com/watch?v=OuRPUqOmTx8

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR 

IMG 7616 ΑντιγραφήIMG 7619 ΑντιγραφήIMG 7622 ΑντιγραφήIMG 7623 ΑντιγραφήIMG 7626 ΑντιγραφήIMG 7627 ΑντιγραφήIMG 7628 ΑντιγραφήIMG 7629 ΑντιγραφήIMG 7632 ΑντιγραφήIMG 7639 ΑντιγραφήIMG 7641 ΑντιγραφήIMG 7642 ΑντιγραφήIMG 7645 ΑντιγραφήIMG 7646 ΑντιγραφήIMG 7649 ΑντιγραφήIMG 7655 ΑντιγραφήIMG 7658 ΑντιγραφήIMG 7663 Αντιγραφή




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250