7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας- Παρέμβαση στην Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 14:50

7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας- Παρέμβαση στην Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς (ανανεωμένο)

Φορείς και Σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Τρίτη, 7 Απρίλη, 12 το μεσημέρι, Νοσοκομείο Αργοστολίου, δίνουμε «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας για την υγεία!

Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κ.-Ι., συμφωνώντας με το διεκδικητικό πλαίσιο, στηρίζει την πρωτοβουλία του τοπικού Εργατικού Κέντρου για παρέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (ΓΝΚ) στο Αργοστόλι, την Τρίτη στις 7 Απρίλη, παγκόσμια ημέρα υγείας.

Ανταποκρινόμαστε κι εμείς στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Τρίτη 7 Απρίλη να μετατραπεί σε μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία.

Διεκδικούμε:

  1. Μαζικές προλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών,
  2. λειτουργία όσων ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, με απαίτηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο ΓΝΚ,
  3. πλήρη επίταξη υποδομών και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα,
  4. μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

***

Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων

-Συνέλευση Κεφαλονιάς-

Μένουμε Σπίτι αλλά  Δεν Μένουμε Μοιραίοι κι Αδιάφοροι

Έγινε ο αγώνας για ζωή, η μάχη του ανθρώπου για τον άνθρωπο, περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Μέσα στο κοινό μας “σπίτι”, η δική μας προσπάθεια για να έχουμε απεριόριστα, ελεύθερα και αμόλυντα τα δώρα της φύσης και της ίδιας της ζωής, δεν θα μπορούσε, ως κάτοικοι του νησιού μας,να κλείσει τα μάτια και να σωπάσει μπροστά στην τεράστια μάχη που δίνεται από το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας αλλά και του νησιού μας, να κρατηθεί όρθια η ζωή και δυνατή η αναπνοή της κοινωνίας μέσα στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας.

Κι ήρθε αυτή ακριβώς η στιγμή, με αφορμή την αυριανή (7/4) Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, να στηρίξουμε με τις ελάχιστες δυνάμεις μας αλλά και με τα μεγαλύτερα αποθέματα θέλησης που διαθέτουμε, όλους και όλες εκείνες, που βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Η παραμονή μας στο σπίτι, σύμφωνα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας, η προσωρινή, αναγκαστική, αναστολή  Ανοιχτών Συνελεύσεων, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως η προσπάθεια μας ενάντια στις εγκληματικές εξορύξεις έχει σταματήσει.

Δεν σημαίνει επίσης, κάτι πολύ πιο σημαντικό, ειδικά σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες: Ότι μένουμε, μοιραίοι, αδιάφοροι και σιωπηλοί σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, σε εμάς τους ίδιους, αλλά και σε εκείνους/ες που βρίσκονται στο “μέτωπο” για την ίδια τη ζωή.

Σε εκείνους κι εκείνες που σχεδόν “άοπλοι”, δίνουν τον μεγάλο και όμορφο αγώνα για να μας κρατήσουν δυνατούς και όρθιους. Σε απαξιωμένες, εδώ και χρόνια, δημόσιες δομές υγείας, υποστελεχωμένες και με τραγικές ελλείψεις. Σε εκείνους κι εκείνες που αύριο, 7/4, κόντρα στις εντολές μιας “σιωπηλής” συμμόρφωσης και στις σκόπιμες διακηρύξεις “ατομικών ευθυνών”, με περίσσευμα σωματικής και ψυχικής δύναμης, κινητοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο δικό μας νοσοκομείο διεκδικώντας το αυτονόητο. Ένα αυτονόητο που τους στερήθηκε, μας στερήθηκε, εδώ και πολλά χρόνια και που μόλις... αποκαλύφτηκε.

Οι κάτοικοι του νησιού μας, η Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, συμπαραστέκεται με τον πιο θερμό τρόπο στην κινητοποίηση αυτή. Η συμμετοχή μας στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο, την ΕΛΜΕΚΙ και τους άλλους φορείς και συλλόγους, κινήσεις και συλλογικότητες, στα όρια της ασφαλούς μετάβασης και παραμονής στον ανοιχτό προαύλιο χώρο του νοσοκομείου μας στις 12 το μεσημέρι, είναι μια ευκαιρία να σταθούμε έστω για λίγο και να διεκδικήσουμε κοντά στους ανθρώπους εκείνους που παλεύουν σε αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές.

Στους ανθρώπους

που προσφέρουν τα πάντα

με  δικό τους, προσωπικό, κίνδυνο

για εμάς

για τη ζωή και τον άνθρωπο.

Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων

***

Σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων Κεφαλονιάς 

Τρίτη, 7 Απρίλη, 12 το μεσημέρι, Νοσοκομείο Αργοστολίου, συμμετέχουμε  στην παράσταση διαμαρτυρίας για την υγεία!                   

Ο σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων Κεφαλονιάς   ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), συμμετέχει  την Τρίτη 7 Απρίλη  συμμετέχει  στην παράσταση διαμαρτυρίας    στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης για την υγεία.

   Δηλώνουμε  ότι :  Δεν αρκεί το χειροκρότημα !!

 Απαιτούμε :

  1. Μαζικές προλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  2. Λειτουργία όσων ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, με απαίτηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο ΓΝΚ,
  3. Πλήρη επίταξη υποδομών και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα για την προστασία της Υγείας όπου και όταν απαιτηθεί .
  4. Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους Υγειονομικούς.

  Απαιτούμε να υλοποιηθούν τα αιτήματα του λαού μας, για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν υγεία για όλους, με βάση τις πραγματικές – σύγχρονες ανάγκες μας, καθώς και για τη λήψη άμεσων μέτρων για τα Νοσοκομεία μας και όλες τις δομές υγείας.

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταματούλα   Τσιμάρα               Ιωάννης  Μικελάτος                         

***

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς Ιθάκης για την Ημέρα δράσης για την υγεία στις 7 Απρίλη

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης, στηρίζει την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς Ιθάκης (ΕΚΚΙ) να πραγματοποιήσει αγωνιστική παρέμβαση για την κατάσταση της υγείας στο νομό μας.

Η Τρίτη 7 Απρίλη, είναι ημέρα παγκόσμια αφιερωμένη στην υγεία. Παράλληλα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της δίνει  ουσιαστικό περιεχόμενο ως μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία.

Σε αυτά τα πλαίσια και το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης, συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΕΚΚΙ στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διοικητή του ΓΝΚ.

  Αιτήματα αιχμής είναι:

  1. Μαζικές προλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  2. Λειτουργία όσων ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, με απαίτηση. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς
  3. Πλήρη επίταξη υποδομών και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα.
  4. Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Απαιτούμε:

  • Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν υγεία για όλους, με βάση τις πραγματικές – σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Λήψη άμεσων μέτρων για τα Νοσοκομεία μας και όλες τις δομές υγείας.

Στοιχεία επικοινωνίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

***

Σωματείο επισιτισμού τουρισμού: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό Τουρισμό σήμερα 7 Απρίλη ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κ.Ι. και ενώνουμε τη φωνή μας,με τους εργαζόμενους του νησιού μας,τους γιατρούς,τους νοσηλευτές,τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Απαιτούμε:

Όλες οι υπηρεσίες των νοσοκομείων να λειτουργούν με ευθύνη του κράτους,όπως μάγειρες,τραπεζοκόμοι και καθαρίστριες.

Αποδέσμευση του προσωπικού των ξενοδοχείων που φιλοξενούν ύποπτα κρούσματα,με τεστ για COVID-19 για όλους τους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτά.

Να ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου,μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις,με υποχρεωτική επαναπρόσληψή τους.

Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,με λειτουργία της ΜΕΘ του ΓΝΚ και όλων των ΜΕΘ.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας,που θησαυρίζει με τα τεστ για τον COVID-19.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους,με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Δ.Σ

***

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦ.& ΙΘΑΚΗΣ

Την Τρίτη 7-4-2020, παγκόσμια ημέρα για την υγεία, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα συμμετάσχει -με την παρουσία μελών του Δ.Σ. και τήρηση των κανόνων ασφαλείας - σε συμβολική κινητοποίηση φορέων που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Νοσοκομείου Αργοστολίου στο πλαίσιο της απόφασης της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) για πανελλαδικές δράσεις για την υγεία.

Η παγκόσμια ημέρα για την υγεία έρχεται σε μία περίοδο μιας εκτεταμένης κι επικίνδυνης υγειονομικής  κρίσης , γεμάτη με ανησυχία και αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον, όσον αφορά την υγεία και την επιβίωση  των ανθρώπων σχεδόν στο σύνολο του πλανήτη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες γίνονται εμφανείς περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι καταστροφικές συνέπειες της συρρίκνωσης των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στην πατρίδα μας , ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Η αποδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που έλαβε χώρα στα πλαίσια της μείωσης του δημοσιονομικού κόστους και της αύξησης των πλεονασμάτων, και η αντίστοιχη προώθηση της κερδοφορίας των σχετικών με την υγεία ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων,  αποτελεί έγκλημα κατά του λαού.

Σε αυτήν την συγκυρία η σημερινή κυβέρνηση ασκεί μία εντελώς επικοινωνιακή πολιτική , ψεύδεται και παραπλανεί μιλώντας για «σχεδιασμούς» και για δήθεν «οχυρωμένο σύστημα υγείας»  και  την ίδια στιγμή :

  • δεν καλύπτει με ουσιαστικές προσλήψεις προσωπικού τα κενά στις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας,μόνο ευχολόγια και «θα» λέει,
  • αρνείται να στελεχώσει και να εξοπλίσει τα απαραίτητα, τουλάχιστον για τις πάγιες ανάγκες, κρεβάτια ΜΕΘ, όταν μάλιστα οι ΜΕΘ είναι το πεδίο όπου κρίνεται η θνητότητα στους νοσούντες από κορονοϊό, αντί αυτού προέβη και εδώ στο Νοσοκομείο του νησιού μας στην μετακίνηση της ΜΕΘ αλλού , κάτι εγκληματικό και απαράδεκτο για την υγεία των κατοίκων.
  • παρά τις ανακοινώσεις για προμήθειες μεγάλων ποσοτήτων μέσων ατομικής προστασίας , οι εργαζόμενοι δηλώνουν ελλείψεις και δουλεύουν απροστάτευτοι ακόμα και στην πρώτη γραμμή της μάχης ,
  • ευαγγελίζεται την «ατομική ευθύνη» για να μετακυλήσει στον λαό τις ευθύνες της για την αδυναμία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας , την ώρα που ο λαός δείχνει υποδειγματική υπευθυνότητα και αλληλεγγύη , αλλά και για να περάσει χωρίς πολιτικό κόστος ,λόγω κορονοϊού , την νέα επίθεση σε κοινωνικά αλλά και εργασιακά δικαιώματα.

Την ώρα που στο ημιδιαλυμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας παρέχονται όλα με το σταγονόμετρο, και επαφίενται πολλά στις «δωρεές» με αντίστοιχη βέβαια φοροαπαλλαγή των μεγαλοεπιχειρηματιών και των εφοπλιστάδων, πολλοί από τους οποίους χρωστάνε αρκετά δις στο Δημόσιο, άρα στον λαό κατά συνέπεια , την ίδια ώρα τεράστια ποσά διοχετεύονται από τα κρατικά ταμεία προς τον ιδιωτικό τομέα , είτε της υγείας για την πληρωμή στο διπλάσιο της κανονικής τιμής νοσηλείων, είτε σε υπερτιμολογημένα είδη  ΜΑΠ κλπ, είτε σε ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις των οικείων ΜΜΕ. Ακόμα και αυτή την περίοδο της τεράστιας υγειονομικής κρίσης εφαρμόζεται η λογική «τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές» καμουφλαρισμένη πίσω από επικοινωνιακά καλοστημένα θέατρα. Το ίδιο ισχύει βέβαια και διεθνώς με κάποια Φάρμακα που ήδη χρησιμοποιούνται και με τα μελλοντικά που θα κυκλοφορήσουν, όπου η μάχη επικράτησης μεταξύ των φαρμακοβιομηχάνων μαίνεται με κύριο στόχο  την αισχροκέρδεια που για να προκύψει χρειάζεται και πολιτική συμπαράσταση, εις βάρος της υγείας των αδύναμων φυσικά.

Διεκδικούμε ενώπιον της κεντρικής κυβερνητικής εξουσίας και των τοπικών εκπροσώπων της, το δικαίωμα του λαού στην υγεία , την ζωή και την ευημερία,

Απαιτούμε:

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών λειτουργών  όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας στο νομό μας και αλλού.
  • Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια κέντρα υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ.
  • Να ανοίξει η ΜΕΘ του Γ.Νοσ.Κεφ. και να επιστραφεί άμεσα ο εξοπλισμός της.
  • Ανάπτυξη με εξοπλισμό και στελέχωση 2000  κρεβατιών ΜΕΘ και 1500 ΜΑΦ τουλάχιστον, ανά την επικράτεια.
  • Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να εξασφαλισθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός προστασίας όλων των εργαζομένων στις δομές υγείας.
  • Τώρα επίταξη όλων των ιδιωτικών μονάδων υγείας, νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο.

Συμπαρατασσόμαστε με τον Σύλλογο των Εργαζομένων στο Γεν. Νοσοκομείο Κεφαλληνίας , το Εργατικό Κέντρο , την ΑΔΕΔΥ , τα υπόλοιπα Σωματεία και φορείς που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της 7-4-2020 στις 12.00π.μ. και δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε για το συμφέρον  της υγείας και της ευημερίας του λαού  απέναντι στον οιονδήποτε την επιβουλεύεται.

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

***

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη, 7 Απρίλη, 12 το μεσημέρι, Νοσοκομείο Αργοστολίου, συμμετέχουμε  στην παράσταση διαμαρτυρίας για την υγεία!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ, στηρίζει την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς Ιθάκης (ΕΚΚΙ) να πραγματοποιήσει αγωνιστική παρέμβαση για την κατάσταση της υγείας στο νομό μας.

Η Τρίτη 7 Απρίλη, είναι ημέρα παγκόσμια αφιερωμένη στην υγεία. Παράλληλα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της δίνει  ουσιαστικό περιεχόμενο ως μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία.

Σε αυτά τα πλαίσια και το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ, συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΕΚΚΙ στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διοικητή του ΓΝΚ.

  Αιτήματα αιχμής είναι:

  1. Μαζικές προλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  2. Λειτουργία όσων ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, με απαίτηση. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς
  3. Πλήρη επίταξη υποδομών και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα.
  4. Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Απαιτούμε:

  • Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν υγεία για όλους, με βάση τις πραγματικές – σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Λήψη άμεσων μέτρων για τα Νοσοκομεία μας και όλες τις δομές υγείας.

Αργοστόλι  6/4/2020

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Η Πρόεδρος

Σοφία Ποταμιάνου                                     

Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Καππάτος

***

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

7 ΑΠΡΙΛΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης διοργανώνει την Τρίτη 7 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διοικητή του ΓΝΚ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, διεκδικώντας:

 Μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, λοιπών υγειονομικών, διοικητικού προσωπικού. Τέρμα πια στον εμπαιγμό!
 Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για όλους τους υγειονομικούς.

Καταγγέλλουμε στον λαό των νησιών μας την απαράδεκτη και επικίνδυνη πολιτική που εφαρμόζουν κυβέρνηση (ΝΔ), διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και διοικητής του ΓΝΚ. Μετά την «άρον- άρον» και «εν κρυπτώ» μεταφορά του εξοπλισμού της ΜΕΘ σε άλλη υγειονομική μονάδα της χώρας, χθες (2 Απρίλη), ο Διοικητής του ΓΝΚ με περίσσιο θράσος και προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα, έδωσε στη δημοσιότητα κοστολογημένη «λίστα γάμου» με αποδέκτες ιδιώτες δωρητές, για τα απαραίτητα υγειονομικά είδη και εξοπλισμό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο μας.
Την ίδια ώρα που διοικητής του ΓΝΚ και Βουλευτής επιχειρηματολογούν ότι δεν χρειάζεται η ΜΕΘ, κόντρα στο πάγιο αίτημα φορέων και λαού των νησιών μας, γιατί ζητούν όλα αυτά τα ιατρικά μηχανήματα και τον εξοπλισμό; Συγκαλύπτοντας τις κρατικές ευθύνες, ζητούν ακόμα και προκατασκευασμένους οικίσκους!

Γιατί δεν λένε κουβέντα για την υποστελέχωση των Δομών Υγείας των νησιών μας; Ήδη και με μόλις 1 επιβεβαιωμένο κρούσμα, τέθηκαν συνάδελφοι υγειονομικοί υπάλληλοι σε καραντίνα. Πότε περιμένουν κυβέρνηση και διοικήσεις να προχωρήσουν σε προσλήψεις;

Ξέρουμε καλά τις χιλιοειπωμένες απαντήσεις και τα επιχειρήματά τους. Αποτελούν πρόκληση οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βουλευτή που δικαιολογεί και εξωραΐζει την τραγική κατάσταση, ενώ για άλλη μια φορά επικαλείται ως λύση την ατομική ευθύνη και τις χορηγίες.

Όμως αυτό που έχει νόημα είναι να δώσουμε τη δική μας απάντηση!

Κόντρα στην κοροϊδία κυβέρνησης και διοικήσεων που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα κυλούν ρολόι ενώ ταυτόχρονα πνίγουν κάθε φωνή που προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια, ιδιαίτερα των υγειονομικών υπαλλήλων που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή του πολέμου, ενάντια στον κορονοϊό με τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα ακόμη και για την ατομική προστασία τους.
Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, αλλά θα σπάσουμε τη σιωπή, δυναμώνοντας τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού!

Και τα φιμωμένα στόματα μπορούν να φωνάξουν!

Πρόκειται για τις ζωές μας! Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε έρμαια στη λογική του κόστους – οφέλους, να γίνουμε παιχνίδι στα χέρια των εμπόρων της Υγείας.

Επιπλέον, ειδικά για τα νησιά μας, Κεφαλονιά και Ιθάκη, διεκδικούμε:

 Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις Δομές Υγείας του νομού.
 Να λειτουργήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η ΜΕΘ του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου.
 Να λειτουργήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η Παθολογική κλινική στο Μαντζαβινάτειο.
 Να επιταχθούν άμεσα τα ιδιωτικά διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα, καθώς και οι ιδιώτες γιατροί που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
 Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
 Πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
 Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Είναι δεκάδες οι κλάδοι που λειτουργούν χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης για τους εργαζόμενους, όπως τα κατασκευαστικά συνεργεία, «Σούπερ Μάρκετ», υπηρεσίες courier κ.α.
 Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Κήρυξη ως παράνομων όλων των απολύσεων που έγιναν από 1η Μάρτη, καθώς και των μεταβολών στις συμβάσεις, τα ωράρια, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις.
 Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση.
 Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
 Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
 Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

***

ΑΔΕΔΥ

Τρίτη, 7 Απρίλη, 12 το μεσημέρι, Νοσοκομείο Αργοστολίου, δίνουμε «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας για την υγεία!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, συμφωνώντας με το διεκδικητικό πλαίσιο, στηρίζει την πρωτοβουλία του τοπικού Εργατικού Κέντρου να παρέμβει με παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (ΓΝΚ) στο Αργοστόλι, την Τρίτη στις 7 Απρίλη, παγκόσμια ημέρα υγείας. Με τον τρόπο αυτό ανταποκρινόμαστε και στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Τρίτη 7 Απρίλη να μετατραπεί σε μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία.

Αιτήματα αιχμής:

1. Μαζικές προλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών,

2. λειτουργία όσων ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, με απαίτηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο ΓΝΚ,

3. πλήρη επίταξη υποδομών και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα,

4. μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Απαιτούμε να υλοποιηθούν τα αιτήματα του λαού μας, για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν υγεία για όλους, με βάση τις πραγματικές – σύγχρονες ανάγκες μας, καθώς και για τη λήψη άμεσων μέτρων για τα Νοσοκομεία μας και όλες τις δομές υγείας.

Αργοστόλι 05/04/2020

Ο Πρόεδρος                                                           Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος                                   Σοφία Μισαηλίδου