Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Σπ. Ιωάννου, στον Inkefalonia 103,9, για τους Φορείς Διαχείρισης: «Θα υπάρξει συμμάζεμα και όχι διάλυση»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 10:16

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Σπ. Ιωάννου, στον Inkefalonia 103,9, για τους Φορείς Διαχείρισης: «Θα υπάρξει συμμάζεμα και όχι διάλυση»

O Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της ΠΙΝ κ. Σπύρος Ιωάννου μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Inkefalonia Radio 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με τους Φορείς Διαχείρισης και το μέλλον τους.

Ο κ. Ιωάννου, υποστήριξε πως δεν τίθεται θέμα διάλυσης των Φορέων Διαχείρισης, αλλά συμμαζέματος. Μάλιστα, υποστήριξε πως είναι αναγκαίο να γίνει αυτό, καθώς Φορείς Διαχείρησης σε άλλες περιοχές και γειτονικές μας, είτε υπολειτουργούν, είτε δεν λειτουργούν, φέρνοντας το παράδειγμα του Φορέα Διαχείρισης Κέρκυρας που υπολειτουργεί και της Λευκάδας που όχι μόνο δεν λειτουργεί, αλλά περιλαμβάνει ως τομέα ευθύνης του και κομμάτι της Ηπείρου!

«Πρέπει να υπάρξει πλέον μία κεντρική δομή για τον συντονισμό και την διακυβέρνηση όλων αυτά των προστατευμένων περιοχών. Ένα κεντρικό όργανο που θα υπάγεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που θα έχει την κεντρική ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης και κατεύθυνσης. Σε αυτό το μοντέλο διαχείρισης, συμφώνησε μετά από διαβούλευση και η Greenpeace και η WWF» ήταν τα λόγια του κ. Ιωάννου.

Ξεκαθάρισε επίσης, πως δεν τίθεται θέμα διάλυσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, ούτε απομάκρυνσης όσων αυτή την στιγμή δουλεύουν. Όπως τόνισε θα υπάρχει και μία περίοδος «γέφυρα» ενάμιση έως δύο χρόνια, όπου οι Φορείς Διαχείρισης, θα περάσουν από την σημερινής τους κατάσταση στην κατάσταση της κεντρικής τους διαχείρισης που είναι και ο απώτερος σκοπός.

«Το προσωπικό που υπηρετεί αυτή την στιγμή θα μεταφερθεί στον αντίστοιχο οργανισμό και θα αξιολογηθεί κατά τις διαδικασίες του νόμου, ώστε μετά να καλύψει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε παρακάτω τα όσα σημαντικά είπε ο κ. Ιωάννου στον Inkefalonia 103,9

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ