O Γερ. Τιμοθεάτος στον Inkefalonia 103,9: «Η αναστολή πληρωμών δεν θα βοηθήσει. Κάποιοι Ξενοδόχοι είτε θα παραμείνουν κλειστοί φέτος, είτε θα έχουν πολύ μικρές πληρότητες»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 10:38

O Γερ. Τιμοθεάτος στον Inkefalonia 103,9: «Η αναστολή πληρωμών δεν θα βοηθήσει. Κάποιοι Ξενοδόχοι είτε θα παραμείνουν κλειστοί φέτος, είτε θα έχουν πολύ μικρές πληρότητες»

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης στον Inkefalonia 103,9

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, για την δύσκολη κατάσταση που έχει εισέλθει ο κλάδος των Ξενοδόχων, αλλά και ο τουρισμός γενικότερα.

Ο κ. Τιμοθεάτος αναφερόμενος στις επιπτώσεις από τον Κορονοϊό, τόνισε ξεκάθαρα πως: «Ενδεχομένως κάποια Ξενοδοχεία και εδώ στην Κεφαλονιά, να μην καταφέρουν να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι, ακόμα και αν αρθούν τα μέτρα. Είναι μία δύσκολη κατάσταση για τον κλάδο, ενώ προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και ήδη αντιμετωπίζουν και οι αεροπορικές εταιρίες, που έχουν καθηλωμένους τους στόλους τους».

Επιπλέον ανέφερε, ότι σίγουρα η επόμενη μέρα, μετά τον Κορονοϊό, θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που όλοι γνωρίζαμε και στις μετακινήσεις, αλλά και στις κατά τόπους τουριστικές περιοχές. Μάλιστα όπως τόνισε ήδη ένα σενάριο που εξετάζεται πως «τα αεροπλάνα να έχουν λιγότερες θέσεις επιβατών και σε απόσταση μεταξύ τους».

Για το αν θα υπάρξει τουρισμός φέτος στην Κεφαλονιά δήλωσε τα εξής: «Αν θα έχουμε κάποια τουριστική κίνηση φέτος, θα έχουμε απο τα μέσα Ιουλίου και μετά γιατί ο τουρισμός εξαρτάται και από το τι  θα κάνουν οι αγορές που μας ενδιαφέρουν, όπως της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας".

Για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και αν αυτά είναι αποτελεσματικά τόνισε: «Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, αλλά τα περισσότερα αφορούν αναστολές πληρωμών. Πρέπει όμως να δούμε πως οι επιχειρήσεις θα καταφέρουν να τα πληρώσουν όλα αυτά τους επόμενους μήνες. Όλοι οι συνάδελφοι είχαν υπολογίσει αυτές τις προκαταβολές, πλέον δεν υφίστανται, όμως οι επιταγές που είναι προς πληρωμή παραμένουν και θα χρειαστεί να πληρωθούν μετά από 75 μέρες…Πως θα ανταποκριθούν σε αυτό; Γιατί είτε θα παραμείνουν κλειστοί ή θα είναι με πολύ μικρές πληρότητες».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του στον Inkefalonia 103,9

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250