3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου: Κινητικότητα Μαθητών στο Issoire της Γαλλίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ “Knowing Sports, Outdoor Activities and Traditions”

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 10:58

3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου: Κινητικότητα Μαθητών στο Issoire της Γαλλίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ “Knowing Sports, Outdoor Activities and Traditions”

Την εβδομάδα 16-22 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές της Γ’ Τάξης του σχολείου μας Χρύσα Βαλεντή, Αγγελική Μαρινάκη, Μάρκος Παπαϊωάννου και Γιώργος Σπανόπουλος, συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια κα Αλίκη Γαλιατσάτου και την κα Ελένη Γεωργοπούλου επισκέφθηκαν το σχολείο Sevigne Saint-Louis στο Issoire της Γαλλίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ “Knowing Sports, Outdoor Activities and Traditions”. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από τους πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Πρόγραμμα Erasmus+.

Οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του γαλλικού σχολείου και παρακολούθησαν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που οργάνωσε το σχολείο υποδοχής. Εκτός από τους μαθητές του σχολείου Sevigne Saint-Louis στο πρόγραμμα συμμετείχαν 22 μαθητές και 10 καθηγητές από την Κροατία, Τουρκία, Πορτογαλία και Β. Μακεδονία. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το αθλητικό πρόγραμμα του σχολείου (ράγκμπι, orientation, πατινάζ, σκοποβολή, πινγκ πονγκ κ.α), να έρθουν σε επαφή με την γαλλική κουλτούρα (παραδοσιακοί χοροί, γαλλική κουζίνα, γλώσσα κ.α.), πραγματοποίησαν επισκέψεις σε τουριστικά αξιοθέατα (Κάστρο Issoire, ηφαίστεια, Καθεδρικός Ναός Clermont Ferrant κ.α.), ήρθαν σε επαφή και δημιούργησαν φιλίες με όλα τα παιδιά του προγράμματος. Συνοπτικά το πρόγραμμα της εβδομάδας ήταν:

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου – Καλωσόρισμα από το διευθυντή και το προσωπικό του σχολείου Sevigne Saint-Louis, περιήγηση στο σχολείο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Συνάντηση με το Δήμαρχο της Πόλης του Issoire και παρουσιάσεις των σχολείων από τους μαθητές.

image011

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου – Συμμετοχή στο πρόγραμμα φυσικής αγωγής, επίσκεψη στο στάδιο Michelin του Clermont Ferrand και το μουσείο της τοπικής ομάδας Ράγκμπι – ASM. Επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο και το καθεδρικό ναό της πόλης. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

image012

image014

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου – Δίαθλο σκι και σκοποβολή, περιήγηση στην πόλη του Issoire, επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό Montpeyroux

image016

image025

image010

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου – Παγοδρόμιο και πεζοπορία στην λίμνη Pavin

 image026

image027

 

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου – Καλλιτεχνικές δημιουργίες αφίσας από τους μαθητές, ομιλία από τον Guillaume Vizade (προπονητή της ομάδας μπάσκετ Vichy Clermont métropole, Pro B), απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής και αποχαιρετισμός.

image028

image029

 

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου – Περιήγηση στο Παρίσι (Πύργος του Άιφελ, κρουαζιέρα στο Σηκουάνα)

 image031

 image030

Οι μαθητές του σχολείου μας έμειναν πολύ ευχαριστημένοι με την δυνατότητα που τους προσέφερε το σχολείο και απέκτησαν μια εμπειρία ζωής.

“Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, την οποία θα συνιστούσα σε όλους τους συμμαθητές μου. Με τα παιδιά δεθήκαμε γρήγορα και είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Δυστυχώς, τα παιδιά δεν ήξεραν όλα να χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα και άρα είχαμε δυσκολία στην επικοινωνία κάποιες φορές.” Χρύσα Βαλεντή, Μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου

“Το ταξίδι μου στη Γαλλία στο πλαίσιο του Erasmus+ πιστεύω πως ήταν μια υπέροχη εμπειρία καθώς γνώρισα το εκπαιδευτικό σύστημα, τον γαλλικό τρόπο ζωής και έκανα γνωριμίες και νέους φίλους από άλλες χώρες” Γιώργος Σπανόπουλος, Μαθητής Γ’ Γυμνασίου

“Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Τα παιδιά ήταν αρκετά φιλικά προς εμάς. Όμως η επικοινωνία ήταν αρκετά δύσκολη διότι δεν ήξεραν την αγγλική γλώσσα. Το φαγητό δεν μου άρεσε γιατί δεν ανταποκρινόταν πάνω στις δικές μου προτιμήσεις” Αγγελική Μαρινάκη, Μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου

“Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και την συνιστώ και σε άλλους συμμαθητές μας να επωφεληθούν από τα προγράμματα Erasmus του σχολείου μας. Το μόνο πρόβλημα ήταν η δύσκολη επικοινωνία λόγω του ότι τα παιδιά δεν ήξεραν Αγγλικά.” Μάρκος Παπαϊωάννου, Μαθητής Γ’ Γυμνασίου

Η επίσκεψη των μαθητών καλύφθηκε από την τοπική εφημερίδα.

 image032

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού, εκπαιδευτικούς, γονείς και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κεφαλληνίας κ. Σπύρο Σαμούρη για τις διευκολύνσεις που μας παρείχε. Η επόμενη επίσκεψη είναι προγραμματισμένη για το Kicevo της Β. Μακεδονίας το Μάιο ενώ θα ακολουθήσουν οι επισκέψεις σε Κροατία, Τουρκία και Πορτογαλία το σχολικό έτος 2020-2021.

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250